Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Μην μας κουνάει και το δάχτυλο, ο νόμος ισχύει για όλους

Νέα επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για το ζήτημα των εταιρειών του στην Αμερική, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, επεκτείνοντας τις αιχμές του και στην περίοδο που το κόμμα της αντιπολίτευσης ήταν κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την αναφορά που έκανε στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ στην υπόθεση που έχει προκύψει με τις εταιρείες

του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «έκανα μια ομιλία 50 λεπτά μιλησα για τον κ. Κασσελάκη μισό λεπτό. Ομιλώ και ως παθών: το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και συζύγους να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Ένας νόμος που δεν είχε λογική. Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και τη σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε εντελώς και ο νόμος ισχύει ακόμα».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Στέφανο Κάσσελάκη να «μην μας κουνάει το δάχτυλο. Δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα. Ούτε θέτει κανείς θέμα φοροδιαφυγής. Άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει», αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας κουνάει το δάχτυλο για θέματα δικαίου όταν μίλησε ο κ. Κοντονής για “παραϋπουργείο” και ο Τσίπρας mea culpa ότι κρεμάσαμε στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους, πάει πολύ», ενώ ισχυρίστηκε ότι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κράτους δικαίου «ψηφίσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, φέραμε τον νέο Ποινικό Κώδικα. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί». 

Επιστρέφοντας σε πιο «στενά» πολιτικό λόγο, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αναλωνόμαστε σε θέματα που φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον, αλλά η ουσία είναι να δούμε αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ξέρω ότι εμείς έχουμε πολιτική πρόταση. Δεν προτιμώ (σ.σ. ως αντίπαλο) κάποιον από τους κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη», ενώ για άλλη μια φορά διέψευσε ότι είχε προτείναι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 να είναι υπουργός στην κυβέρνησή του, λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη, είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: Δεν θα υπάρξει έκτακτο βοήθημα το Πάσχα – Η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις για τα Τέμπη

Η ομοφοβία, ο ρατσισμός και το μίσος των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο αναγκαίο ήταν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

ΠΑΣΟΚ: Προς σύγκρουση… διαρκείας με την κυβέρνηση – Οι στόχοι Ανδρουλάκη για τους «Κεντρώους»

Keywords
Τυχαία Θέματα