Μητσοτάκης: Με μισθό Γενικού Γραμματέα οι αμοιβές διοικητών νοσοκομείων και μεγάλων οργανισμών

Την αύξηση των αμοιβών των διοικητών των μεγάλων οργανισμών του δημοσίου ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα αυξήσουμε τις αμοιβές των Διοικητών των οργανισμών εθνικής εμβέλειας και των μεγάλων νοσοκομείων στο ύψος των απολαβών του Γενικού Γραμματέα», ανέφερε ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σημαντική αναβάθμιση, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχη αύξηση θα υπάρχει και για τους διοικητές

των μικρότερων οργανισμών. «Αν θέλουμε να προσελκύσουμε κάποιο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα για να του ζητήσουμε να πάει Διοικητής σε ένα νοσοκομείο, οι αμοιβές δεν μπορούν να είναι τόσο χαμηλές όσο είναι σήμερα», ανέφερε.

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον τρόπο ανάδειξης των διοικήσεων «πραγματική τομή στην σχέση κυβερνήσεων με τον κρατικό μηχανισμό», καθώς -όπως είπε- καθιερώνει αξιοκρατικό πλαίσιο και στεγανοποιεί από γνωστές κομματικές παρεμβάσεις.

«Βάζουμε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών», υποστήριξε και αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. «Κατά την πρώτη 4ετία ανακουφίσαμε την κοινωνία από φόρους και βάρη που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ανατάξαμε την κοινωνία από εξωγενείς κρίσεις. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019. Αποκτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα όπως δεσμεύτηκα προεκλογικά. Η επιτυχία αυτή είναι όλου του ελληνικού λαού το γεγονός ότι έκλεισε ένα επώδυνο κεφάλαιο. Το εισόδημα έχει βελτιωθεί και είναι ανάχωμα απέναντι στην διεθνή ακρίβεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με στοχευμένες αυξήσεις του εισοδήματος και στήριξης των πιο αδύναμων», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε ότι αφορά στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι διοικητές παύουν να είναι αποκλειστική επιλογή του υπουργού και ότι η ιεραρχία θα καθορίζεται από τις ικανότητες του υποψηφίου πάντα σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να υπηρετήσει.

«Ο τόπος πρέπει να αποκτήσει διοικητικό κορμό σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Είναι δύσκολο να αλλάξουν αντιλήψεις δεκαετιών, όμως η αρχή γίνεται. Δεν χωρούν άλλες αναβολές», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σημίτης, οι gay, το μεταναστευτικό και η λαϊκή δεξιά με το όπλο παρά πόδα

Παφίλης: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Πολιτική Προστασία: Έρχονται προληπτικά lockdown αμέσου εφαρμογής μέσω του 112 – Όλες οι αλλαγές

Keywords
Τυχαία Θέματα