Ναυάγιο στην Πύλο: Προσωρινά κρατούμενοι οι εννέα συλληφθέντες

Προσωρινά υπό κράτηση θα παραμείνουν μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία τα άτομα που έχουν συλληφθεί ως διακινητές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων «δείχνει» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Σημειώνεται πως ακόμη μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στη θάλασσα ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών του τραγικού ναυαγίου στην Πύλο στους 82.

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα για

να ταξιδέψουν. Μάλιστα, ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε «είμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο».

«Δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα»

«Δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν» αναφέρει ένας από τους συλληφθέντες σύμφωνα με το Mega.

Ένας εκ των κατηγορουμένων αποδέχθηκε πως έδινε οδηγίες στο κατάστρωμα, ισχυριζόμενος όμως ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

«Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στην Κω: Προσήχθη ο συγκάτοικος του Μπανγκλαντεσιανού

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ γνωστό μοντέλο-influencer – Πρόστιμο 270.000 ευρώ για φοροδιαφυγή

Τρίπολη: Γνωστός στιχουργός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Keywords
Τυχαία Θέματα