Νέα Σμύρνη: Λουκέτο σε νηπιαγωγείο γιατί ο Δήμος δεν πλήρωσε το ενοίκιο (Video)

Λουκέτο λόγω… χρεών μπήκε στο 6ο νηπιαγωγείο της Νέα Σμύρνης και σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που το σχολείο αναγκάστηκε να κλείσει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λίγες μέρες αφότου ξεκίνησε η σχολική χρονιά τα παιδιά να μεταφέρονται καθημερινά με πούλμαν σε δυο διαφορετικά σχολεία στην Καλλιθέα ώστε να μη χάσουν τη σχολική χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες

που κατέχουν το 1/3 του οικοπέδου, αποφάσισαν να βάλουν το λουκέτο στο σχολείο, καθώς δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους, δηλαδή να τους δοθεί το ποσό των 560.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο είχε παρθεί η εν λόγω απόφαση σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.

«Δυστυχώς μιλάμε για δεύτερη δορά μέσα στον χρόνο για το ίδιο θέμα. Από το 2017 η κατάσταση παραμένει η ίδια, λένε πως θα λυθεί το θέμα και ποτέ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. τον Μάιο είχαμε σχεδόν το ίδιο, και μάλιστα είχαμε δύο μέρες χωρίς ρεύμα γιατί ο Δήμος παρέλειψε να πληρώσει τα τιμολόγια του ρεύματος του σχολείου και τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν», είπε αρχικά. «Φτάσαμε σε μία διαδικασία και κινητοποιηθήκαμε και μέσω των ΜΜΕ, που μας στήριξαν, για να έχουμε το αυτονόητο, να έχουμε σχολείο. Τότε μας έδωσαν τον λόγο τους ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα. Στις 21 Ιουνίου μπήκε ο Δήμος μέσα στο σχολείο και δημιούργησε τμήμα ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) και μείναμε ήσυχοι ότι το θέμα είχε τελειώσει» ανέφερε η κα Σιαδήμα που παρακολουθεί την υπόθεση, μιλώντας στο MEGA και πρόσθεσε:

«Όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά ακούγονταν φήμες για κλείσιμο του σχολείου και μας είπαν να μην δώσουμε σημασία. Την Παρασκευή βρήκαμε ένα διπλοκλειδωμένο λουκέτο και καμία ενημέρωση. Υπάρχει πρόβλημα με το σχολείο, το σχέδιο είναι να χωριστούν σε 3 σχολεία που ήδη λειτουργούν σε προκάτ. Σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε σήμερα θα έρθουν οι τοπικοί άρχοντες να ανοίξουν το σχολείο με δική τους ευθύνη. Υποτίθεται πως αύριο ξεκινούν οι διαδικασίες για να πληρωθούν τα χρήματα και να επικοινωνήσουν με τον Άρειο Πάγο για να δοθεί άδεια επαναλειτουργίας. Αυτό πάρει τουλάχιστον 15 μέρες. Ειπώθηκε ότι δεν δόθηκαν αυτά τα λεφτά γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες».

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες στο Μετρό (Video)

Κακοκαιρία Elias: Τόνοι νερού σε Βοιωτία και Φωκίδα – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία (videos)

Τρίκαλα: Νεκρός 18χρονος αναβάτης μηχανής – Αυτοκίνητο έκανε προσπέραση και τον χτύπησε

Keywords
Τυχαία Θέματα