Ο… αισιόδοξος Αυγενάκης παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών

Με διάθεση να διαψεύσει τους ειδικούς για τις εκτάσεις στον θεσσαλικό κάμπο εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερωτηθείς για το μέλλον της γονιμότητας του θεσσαλικού κάμπου, διέψευσε τα όσα λένε οι ειδικοί περί πενταετούς αγρανάπαυσης της περιοχής. Εξέφρασε την αισιοδοξία του, βασισμένος σε στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: «Αμέσως μετά που θα υποχωρήσει το φαινόμενο, με συγκεκριμένες συμβουλές και κατευθύνσεις των επιστημόνων μας, είναι βέβαιο ότι η γη θα πάρει

πάλι μπρος και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες, πιθανόν με κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής, στον τρόπο καλλιέργειας, αλλά το σίγουρο είναι ότι η γη θα επανέλθει και μάλιστα πολύ πολύ σύντομα. Το έχουμε ζήσει και στον Ιανό», είπε στην ΕΡΤ.

«Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα έχει πλήρως ενεργοποιηθεί και ήδη από σήμερα υπάρχει και κινητό συνεργείο – το οποίο θα ενισχυθεί και από άλλο ένα που θα κατέβει από Θεσσαλονίκη- και εξετάζει, κάνει δειγματοληψίες για το νερό άρδευσης. Αμέσως μετά θα προχωρήσει και σε άλλες αναλύσεις εδάφους έτσι ώστε σε συνεργασία με τα ινστιτούτα να μπορούμε να έχουμε μια σαφή εικόνα και να παρέχουμε πραγματικές πληροφορίες και να δίνουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στους παραγωγούς της περιοχής», κατέληξε.

Για το καλό της χώρας ελπίζουμε να μην διαψευστεί ο κ. Αυγενάκης, ωστόσο οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη. Ας είναι λίγο συγκρατημένη στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κασιδιάρης, οι δημοτικές εκλογές και η κυβέρνηση

Οι λάθος προτεραιότητες Πιερρακάκη στην Παιδεία

Ανασχηματισμός πριν από την… παρέλαση;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυγενάκης,avgenakis