Υγειονομική βόμβα η Κυψέλη Καρδίτσας: Νεκρά πρόβατα επιπλέουν σε βουρκόνερα – Αφόρητη η δυσωδία – Σκληρές εικόνες

Αποκαρδιωτικές εικόνες έρχονται από την Κυψέλη Καρδίτσας. Νεκρά ζώα επιπλέουν σε βουρκόνερα, σε μια περιοχή που άλλοτε ήταν γεμάτη ζωή. Μεγάλος ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία.

Τις δραματικές εικόνες στέλνει στο topontiki.gr ο Σωτήρης Κουκουράτος, κάτοικος της περιοχής. Εκτός από τις αποκρουστικές και σκληρές εικόνες, που αντικρίζουν μετά την θεομηνία οι άνθρωποι στην περιοχή, δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει, η δυσωδία που αποπνέουν τα νεκρά πρόβατα είναι ανυπόφορη.

Όπως είναι φανερό υπάρχει σοβαρή εστία μόλυνσης και για αυτό οι

κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το σκηνικό είναι εφιαλτικό: Μια λίμνη από λάσπη, νεκρά ζώα και φερτά υλικά «πνίγει» το σημείο στο οποίο άλλοτε υπήρχαν σπίτια.

Οι κάτοικοι που δοκιμάζονται μετά την κακοκαιρία Daniel, πρέπει να είναι ιδιατέρως προσεκτικοί όπως προειδοποιούν εδώ και μέρες οι ειδικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρχές για να μην μολυνθούν.

Οι πιθανότεροι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού όπως έχει τονίσει και το Υπουργείο Υγείας περιλαμβάνουν γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδα Α, νοσήματα του αναπνευστικού (CoViD, λεγεωνέλλωση) και νοσήματα που μεταδίδονται μέσω τρωκτικών ή άλλων ζώων (λεπτοσπείρωση, Ιός Δυτικού Νείλου, ελονοσία).

Μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές για απολύμανση ο στρατός

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ ο στρατός μεταβαίνει με ειδικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές ώστε να γίνει απολύμανση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας αναχώρησε σήμερα το βράδυ για τις πληγείσες περιοχές ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η αποστολή του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ θα είναι η εγκατάσταση 5 σταθμών απολύμανσης προσωπικού και μέσων σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των #=ΕΔ που επιχειρεί στο πλαίσιο της συνδρομής τους, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, και θα δύναται επίσης να απολυμανθούν και πολίτες σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές».

Διαβάστε επίσης:

Hellenic Train: Αναστέλλονται τα δρομολόγια με τα λεωφορεία λόγω των πλημμυρών στη Θεσσαλία

Blue Horizon: «Δεν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, έκλαιγε συνέχεια» λέει η σύζυγος του υπάρχου

Βόλος: Επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το νερό ακόμα και για πλύσιμο – Πότε η αποκατάσταση της υδροδότησης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγειονομική, Κυψέλη Καρδίτσας, Νεκρά, – Αφόρητη, – Σκληρές,ygeionomiki, kypseli karditsas, nekra, – aforiti, – sklires