Ο Μπέος, η ΝΔ και το στοίχημα της κυβέρνησης για την επόμενη Κυριακή

Με αφορμή το ομοφοβικό και χυδαίο παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι πίσω από την νίκη του επανεκλεγέντος δημάρχου Βόλου βρίσκεται η ΝΔ. Παρουσίασαν μάλιστα και μία φωτογραφία του υφυπουργού κλιματικής αλλαγής Χρήστο Τριαντόπουλου στην κεντρική συγκέντρωση του Αχχιλέα Μπέου.

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν μάλιστα ότι η ΝΔ δεν είχε δώσει το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο

στον Βόλο και πρόσθεταν ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν δώσει εντολή στους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν τον Αχχιλέα Μπέο.

Πολιτικοί παρατηρητές έλεγαν ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κινηθεί πάνω σε δύο βάρκες σε ότι αφορά το θέμα Μπέου, καθώς ένα κομμάτι της ΝΔ δυσανασχετεί με την συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στο γάμο και το θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταδίκασε μεν τον δημάρχο Βόλου, έσπευσε ωστόσο να κάνει συμψηφισμό με τα όσα λέει και κάνει ο Παύλος Πολάκης , ο οποίος σχολιάζει με το γνωστό του ύφος αλλά ποτέ με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς που έχουν ομοφοβικό περιεχόμενο.

«Καλό θα είναι να μην ανεχόμαστε αντίστοιχες συμπεριφορές μέσα στο κόμμα μας» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης και προκειμένου να μη μείνει κάποια αμφιβολία σχετικά σε τι αναφέρεται, μίλησε για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος του σκιτσογράφου της «Καθημερινής», Δημήτρη Χαντζόπουλου, τον οποίο «παρέδιδε στη χλεύη των πολιτών». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν επιχειρεί συμψηφισμό, ωστόσο, σημείωσε ότι «το παραμύθι δεν έχει δράκο», απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ καλύπτει εμμέσως τον δήμαρχο Βόλου.

Όταν του ζητήθηκε μάλιστα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και του Θάνου Πλεύρη, οι οποίοι στάθηκαν απέναντι στην πρόθεση για θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ενώ άσκησαν οξεία κριτική στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, περί τεκνοθεσίας, έκανε λόγο για «προσωπικές απόψεις» και επανέλαβε ότι για το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός και ότι το σχετικό νομοθέτημα θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή.

Εντωμεταξύ τα στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο στην δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών αφού όπως σημείωναν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τίποτα δεν τελείωσε παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα πήγε καλά την πρώτη Κυριακή.

Με δεδομένο ότι ο δήμος της Αθήνας, η περιφέρεια της Πελοποννήσου, ο δήμος της Θεσσαλονίκης αλλά και η περιφέρεια της Θεσσαλίας είναι για την ΝΔ τα μεγάλα στοιχήματα, όλος ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς έχει κινητοποιηθεί προκειμένου οι δεξιοί ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες.

Όπως σημείωναν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες η αποχή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι την δεύτερη Κυριακή καθώς δεν θα υπάρχει και δέλεαρ των υποψηφίων συμβούλων για τους οποίους προσήλθαν πολλοί πολίτες στις κάλπες.

Ο στόχος πάντως της ΝΔ παραμένει το «13 στα 13» για τις Περιφέρειες. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στήριξης στους υποψήφιους Περιφερειάρχες που διεκδικούν την εκλογή του στο β’ γύρο (Ανατολική και Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόνησσος). Ήδη το απόγευμα της Δευτέρας, βρέθηκε στη Μυτιλήνη για εκδήλωση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πάντως χθες η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα μεγάλα ποσοστά αποχής στέλνουν και αυτά ένα πολιτικό μήνυμα προς τα κόμματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής συνολικά και ειδικά σε μείζονες εκλογικές περιφέρειες, όπως ο δήμος Αθηναίων, λέγοντας ότι καθήκον των πολιτικών είναι να πείθουν τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Αρνήθηκε την προεδρία της ομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης – «Γέφυρα» με Σοσιαλιστές και Πράσινους

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Στο Βόρειο Αιγαίο έχουμε «ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

Έλενα Ακρίτα: Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Αχιλλέα Μπέου μετά τα σχόλιά του για τη σύνταξη της… εν ζωή μητέρας της

Keywords
Τυχαία Θέματα