Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα άρματα μάχης του έπληξε «κατά λάθος» αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.

«Πριν από λίγο, ένα άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση κοντά στα σύνορα στον τομέα Κερέμ Σαλόμ», ανακοίνωσε ο στρατός.

«Το περιστατικό ερευνάται και οι λεπτομέρειες είναι υπό εξέταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εκφράζουν λύπη σε σχέση με το περιστατικό»,

αναφέρει ανακοίνωση του στρατού, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση, ένα νέο στάδιο του πολέμου προκαλεί φόβους για ανάφλεξη στην περιοχή. Το Ιράν, σύμμαχος της Χαμάς, προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη στη Μέση Ανατολή.

Πιο αναλυτικά, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη στη Μέση Ανατολή εάν οι δύο χώρες δεν τερματίσουν αμέσως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τη γενοκτονία στη Γάζα.

«Σήμερα η περιοχή είναι σαν πυριτιδαποθήκη… Θα ήθελα να προειδοποιήσω τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ισραηλινό καθεστώς ότι εάν δεν βάλουν αμέσως τέλος στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τη γενοκτονία στη Γάζα, όλα είναι πιθανά ανά πάσα στιγμή και η περιοχή θα μπορούσε να γίνει ανεξέλεγκτη», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν από την Τεχεράνη.

Η διεθνής κοινότητα φοβάται τυχόν διάχυση του πολέμου που άρχισε στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, και μια μεγαλύτερη ανάμιξη κυρίως της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τη χερσαία εισβολή στη Γάζα: Αναβολή της επίθεσης ζητά ο Λευκός Οίκος μεταδίδει το CNN, μέχρι να απελευθερωθούν κι άλλοι όμηροι

Βρυξέλλες: Στους δρόμους 25.000 διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

Εργαζόμενοι της ΕΕ αποδοκιμάζουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Επιστολή διαμαρτυρίας για μονομερή υποστήριξη του Ισραήλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακή θέση,