Ο Κασσελάκης, ο πήχης και το… αριστερόμετρο

Ο Στέφανος Κασσελάκης το τελευταίο διάστημα μετακινεί συνεχώς τον πήχη της εκλογικής προσδοκίας του για τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας μια κάποια σύγχυση στο ακροατήριό του, το οποίο, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να έχει μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς επιδιώκει – και τι ακριβώς μπορεί να επιτύχει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προφανώς άλλο το «θα νικήσω τον Μητσοτάκη» σε βάθος τετραετίας, με το οποίο εξελέγη πρόεδρος,

άλλο το «ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου» που είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου πριν από δύο εβδομάδες για τις ευρωεκλογές και άλλη η «απόλυτη ανατροπή», η πρωτιά και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης στις ευρωεκλογές.

Πάντως μέχρι στιγμής ο Κασσελάκης έχει ήδη πέσει έξω σε μια από τις βασικές εκτιμήσεις του, καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την αποχώρηση των 11 βουλευτών, όπου είπε και τη φοβερή ατάκα περί ακατανόητων μακροσκελών πολιτικών κειμένων… «Πουμαρό» (κοινώς σάλτσες), είχε κάνει και μια πρόβλεψη για τους εν τέλει αποχωρήσαντες: ότι το… αριστερόμετρό τους δεν πρόκειται να πάρει όχι 3%, αλλά ούτε καν 0,3%.

Σε αυτό φαίνεται ότι, προς το παρόν, πέφτει έξω, αφού στην πρώτη δημοσκόπηση που τους συμπεριέλαβε – και μάλιστα πριν καν δηλώσουν την ανεξαρτητοποίηση και πριν αποκτήσουν όνομα κ.λπ. –, της Realpolls, κατέγραψαν 3,1% στην πρόθεση ψήφου και 3,2% στην εκτίμηση ψήφου.

Προφανώς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τύχη τους στο μέλλον – και δη στις ευρωκάλπες –, αλλά για την ώρα το σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα είχε μετρήσει και πολύ καλά…

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος – Δήλωση αποχώρησης με «καρφιά» για Κασσελάκη

Τρολάρισμα για το έγγραφο της ΕΥΠ περί ασφάλειας επικοινωνιών

Η fake δημοσίευση μίας φωτό του Κασσελάκη με τη Φάρλι και η γκάφα της εργαζόμενης στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ Λουπάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης,kasselakis