Ο Μητσοτάκης «ευχαριστεί» Ανδρουλάκη, ο Κασσελάκης στέλνει μήνυμα, ο Ραγκούσης στηρίζει Παππά και ο Χρηστίδης σχεδόν… αφορίζεται

Καλημέρα σας.

Ο Μητσοτάκης το έχει πάρει απόφαση. Και ο Ανδρουλάκης τον διευκολύνει, όπως φαίνεται.

Τι έχει πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός; Ότι η ακροδεξιά «δεν παλεύεται»! Υπό την έννοια ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας στρέφεται προς εξτρεμιστικές και ακραία συντηρητικές, εκφράσεις. Έτσι γίνεται στην Ευρώπη, αυτό βλέπουμε και στην Ελλάδα. Το μόνο καλό για τη χώρα μας είναι δεν υπάρχει, ούτε ένας ισχυρός πόλος, ούτε κάποια ηγετική φυσιογνωμία, όπως στην Ευρώπη, για να εκφράσουν αυτό το χώρο και να

απειλήσουν το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Διάσπαρτες δυνάμεις, που αυξάνουν (όπως ο Βελόπουλος) την επιρροή τους υπάρχουν, αλλά ως εκεί.

Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης είναι απολύτως προσηλωμένος στον στόχο του να κυριαρχήσει στο κέντρο. Να συμπιέσει όσο γίνεται το ΠΑΣΟΚ, εξωθώντας το προς τις αριστερά σύνορα του χώρου αυτού.

Και με την επιλογή του Ανδρουλάκη να καταψηφίζει όλες τις – λεγόμενες έστω – μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης, ουσιαστικά διευκολύνεται ο Μητσοτάκης να απευθυνθεί προνομιακά στο μεσαίο χώρο.

Αφήνοντας τον Ανδρουλάκη να συναγωνίζεται στο «όχι σε όλα» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμένοι στη μετάφραση

Πάντα στην Αριστερά είχαν ένα θέμα με την ερμηνεία των κειμένων. Των κλασικών κειμένων της αριστερής διανόησης.

Αλλά εδώ, με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν παρακάνει.

Δύο μέρες μετά κι ακόμα ψάχνουν το νόημα των όσων έγιναν και τι ακριβώς σημαίνουν οι αποφάσεις των συνέδρων.

Ε, βγήκε και ο Κασσελάκης χθες και το έδωσε τη δική του, που μάλλον αυτή την ώρα έχει τη μεγαλύτερη σημασία: Θα μείνω πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές και αν με αμφισβητήσετε, θα σας ξανακερδίσω.

Προφανώς εννοεί εάν τον αμφισβητήσουν μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν πώς πάνε αυτά τα πράγματα. Πέρα από βουλησιαρχίες, στόχους, προσδοκίες και εκτιμήσεις: Φέρνεις ένα καλό αποτέλεσμα, δεν σε πειράζει κανένας. Φέρνεις ένα κακό, σε αμφισβητεί όποιος μπορεί.

Οι συσχετισμοί προσδιορίζουν συχνά ακόμα και ποιο είναι το «καλό» και ποιο το «κακό» αποτέλεσμα.

Απλά ο Κασσελάκης λέγοντας ότι θα μείνει μέχρι τις εθνικές εκλογές προσπαθεί να εμπεδώσει μία αίσθηση σταθερότητας στο κόμμα του. Να μην πάει στις ευρωκάλπες σε κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας.

Αν παραμένει ισχυρός και στις 10 Ιουνίου και οι αμφισβητίες του δεν έχουν πρόσωπο να του βάλουν απέναντι, θα συνεχίσει. Απλά πράγματα.

Συμπαράσταση αναπάντεχη

Από τα αναπάντεχα του συνεδρίου η στήριξη που παρείχε ο Γιάννης Ραγκούσης στον Πέτρο Παππά, απέναντι στην επίθεση από τον Κώστα Αρβανίτη. Και εξηγούμαι: Ο κασσελακικός βουλευτής Κιλκίς μίλησε υπέρ της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αλλά ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης τον επέκρινε σφοδρά, διότι είναι κατηγορηματικά υπέρ της παραμονής του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ε, στο πλευρό του Παππά έσπευσε ο πολέμιος του Κασσελάκη, Γιάννης Ραγκούσης!

Η Ευρώπη (και ο σοσιαλισμός) ενώνει λοιπόν, έστω κι αν τα θέματα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζουν…

Ο φόβος της απουσίας

Παρεμπιπτόντως και επειδή μιλάμε για Ευρώπη, έμαθα ότι έτρεξαν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ποτό που έκανε ο Κασσελάκης προχθές σε μπαράκι του κέντρου.

Κανονικά δεν ήταν καλεσμένοι, καθώς η μάζωξη ήταν για τους βουλευτές.

Αλλά, σου λέει, καλύτερα απρόσκλητοι – μισή ντροπή δική μας και μισή του Κασσελάκη -παρά να λείπουμε και να νομίζουν όλοι ότι μας έχουν κομμένους. Κυρίως, όμως δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να πάει ο Αρβανίτης ένας και να μην είναι η Κουντουρά – ή το αντίστροφο να πάει η Κουντουρά και να μην είναι ο Αρβανίτης.

Αφορισμοί

Αυτό το περίεργο που ξεκίνησε με κάτι παπάδες σε εκκλησίες, να αποδοκιμάζουν ή και να διώχνουν βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για το γάμο των ομόφυλων και να αποθεώνουν άλλους που καταψήφισαν, είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο.

Ιερά εξέταση μου θυμίζει και διώξεις μεσαιωνικής έμπνευσης.

Θα ξεφύγει η κατάσταση κάποια στιγμή και θα συμβούν έκτροπα φοβάμαι.

Ίσως πρέπει να το δει ο αρχιεπίσκοπος.

Η ειρωνεία με το χθεσινό επεισόδιο με θύμα τον Παύλο Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ, που τον στοχοποίησε ένας φανατικός ιερέας, είναι ότι ο Χρηστίδης βγήκε βουλευτής στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό και στις καλές σχέσεις του με τον κλήρο στα νότα προάστια!

Μόνο οι αφορισμοί δεν άρχισαν – ακόμα!

Διαβάστε επίσης:

Ο Κασσελάκης που συνεχίζει, η Όλγα που διαλέγει Κυριακές, το αναπάντητο τηλεφώνημα Στέφανου σε Αλέξη και το χάσμα Νίκου με Νάντια

Το φετίχ του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες, ο αιφνιδιασμός Τσίπρα, η απάντηση Κασσελάκη, οι διάδοχοι και ο ρόλος Καρτερού, Φλαμπουράρη

Με… χάπια στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η χαμένη Γεροβασίλη, η έξαλλη Ζανέτ, η ελπίδα «Γαβριήλ» της ΝΕΑΡ και ο μπερδεμένος Ανδρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα