Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τηλεοπτικούς εμφυλίους με τη ΝΕΑΡ – Πιο συχνά καλεσμένο στα πάνελ το νέο κόμμα από άλλα της αντιπολίτευσης

Η προτροπή της Κουμουνδούρου προς τα στελέχη της να αξιολογούν κάθε φορά τις προσκλήσεις που λαμβάνουν από τα τηλεοπτικά κανάλια ώστε να αποφεύγουν στα πάνελ καταστάσεις στις οποίες το κυρίαρχο θα είναι ο εμφύλιος σπαραγμός με τη Νέα Αριστερά, αναδιαμορφώνει την επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα, που μάλλον θα απασχολήσει κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό το θέμα είναι η κατανομή του τηλεοπτικού

χρόνου στα κόμματα, καθώς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μία έντονη παρουσία των εκπροσώπων της Νέας Αριστεράς στα πάνελ, σε βαθμό που δίδεται η εντύπωση περί προνομιακής μεταχείρισης.

Ενδεχομένως αυτό να γίνεται εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος για το νέο πολιτικό εγχείρημα, αλλά εάν είναι παρατεταμένο το φαινόμενο οδηγεί σε μία σοβαρή στρέβλωση: Να έχει ένα νέο εγχείρημα, που δεν συγκροτήθηκε καν ακόμα σε πολιτικό κόμμα μία προβολή, την οποία δεν απολαμβάνουν ούτε κόμματα, τα οποία έλαβαν μέρος στις εθνικές εκλογές, κατέγραψαν συγκεκριμένα ποσοστά και διαθέτουν περισσότερους βουλευτές από τη ΝΕΑΡ. Σαφές πλαίσιο κατανομής του τηλεοπτικού χρόνου με οδηγίες προς τα κανάλια, που χρησιμοποιούν «δημόσιους πόρους», όπως οι συχνότητες, δεν υπάρχει, αλλά είναι υποχρέωσή τους να υπηρετούν την πολυφωνία και τον πλουραλισμό στην ενημέρωση. Άρα, τυχόν διάθεση τεράστιου χρόνου στη… νεοφώτιστη Νέα Αριστερά, σε βάρος άλλων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, μάλλον δημιουργεί δικαιολογημένα εντυπώσεις και προκαλεί ερωτήματα.  

Ως προς την κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να φιλτράρονται οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των στελεχών του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται περί «εντολής».

Αλλά για μία προσπάθεια να μην τροφοδοτηθεί άλλο η εσωστρέφεια, να «μην συνεχίζεται να πληγώνεται ο κόσμος της Αριστεράς από εμφύλιες διαμάχες πρώην συντρόφων», που εκλέχτηκαν μάλιστα με το ίδιο ψηφοδέλτιο και να εστιαστεί η προσοχή στη σύγκρουση με την κυβέρνηση, που τεχνηέντως με πάνελ «μονομάχων» νυν και πρώην Συριζαίων, φεύγει από το κάδρο.

Σε περιπτώσεις πολυμελών πάνελ, στα οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς η πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να κρίνεται κατά περίπτωση και να αποφεύγεται η ταυτόχρονη παρουσία με πρώην «συντρόφους», μόνο εάν θεωρείται ότι τη συζήτηση θα μονοπωλήσει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς δεν είναι στις προθέσεις των επιτελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο… αυτοαποκλεισμός από τα κανάλια. Αλλά στην παρούσα φάση και μέχρι να… κρυώσει το τραύμα στο «σώμα» της παράταξης, τέτοιες κινήσεις κρίνονται αναγκαίες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά μία… καρέκλα δρόμος

Τέλος η κοινή παρουσία στα πάνελ ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς»

«Μπουρλότο» για το χωροταξικό – Ο «αποστάτης» και η «ταξιθέτρια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ – Πιο,syriza, near – pio