Οι δολοφόνοι (αμάχων) της Χαμάς και το Ισραήλ κράτος – δεσμοφύλακας – «Καμπανάκι» από ισραηλινό πολιτικό

Η αγριότητα (κατά κύριο λόγο σε βάρος ισραηλινών αμάχων) της επίθεσης της Χαμάς στρέφει την προσοχή μας στο «τώρα» και βγάζει από την οπτική γωνία των αναλύσεων τις βαθιές αιτίες που οδήγησαν στην πυροδότηση αυτού του πολέμου.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η επιδρομή με μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα εφοδιασμένα με αυτόματα όπλα κατά χιλιάδων συγκεντρωμένων σε ένα υπαίθριο πάρτι, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στρατιωτική ενέργεια. Τα 250 πτώματα νεαρών αμάχων που άφησαν πίσω τους οι επιδρομείς καθώς και οι εκατοντάδες όμηροι με τους οποίους επέστρεψαν πίσω στη Γάζα, είναι τρομοκρατικές

ενέργειες οι οποίες εν τέλει θα καταδικαστούν (και από) την ιστορία.

Ωστόσο, η ιστορία πάνω στην οποία φύτρωσε αυτή η απάνθρωπη οργή των Παλαιστινίων δεν είναι άγνωστη. Την γνωρίζουν μάλιστα καλά και κάποιοι Ισραηλινοί οι οποίοι έχουν την τόλμη να την υπενθυμίσουν ακόμη και αυτήν τη στιγμή που το αίμα κυλάει.

Ο Ofer Cassif, μέλος του αριστερού κόμματος Hadash, δήλωσε στο Al Jazeera το Σάββατο ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει ότι οι ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων θα «ξεσπάσουν» με ασύλληπτη βία: «Καταδικάζουμε και αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε επίθεση σε αθώους πολίτες. Αλλά σε αντίθεση με την ισραηλινή κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επίθεση σε Παλαιστίνιους αμάχους επίσης. Πρέπει να αναλύσουμε αυτά τα τρομερά περιστατικά [τις επιθέσεις] στο σωστό πλαίσιο – και αυτή είναι η συνεχιζόμενη κατοχή», δήλωσε ο Cassif, ο οποίος να επαναλάβουμε είναι Εβραίος.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο αριστερός βουλευτής σημειώνει ότι «έχουμε προειδοποιήσει ξανά και ξανά… όλα θα εκραγούν και όλοι θα πληρώσουν ένα τίμημα – κυρίως αθώοι πολίτες και στις δύο πλευρές. Και δυστυχώς, αυτό ακριβώς συνέβη».

Για να κατανοήσουμε τη συσσωρευμένη οργή πάνω στην οποία «σερφάρει» η Χαμάς, αρκεί να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι στη Λωρίδα της Γάζας κατοικούν 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αποκλεισμένοι από στεριά (τείχος) και θάλασσα. Η έκταση αυτής της  παραθαλάσσιας ζώνης είναι λίγο μικρότερη σε έκταση από την Άνδρο!

Η Γάζα – και τα δυόμιση εκατομμύρια των κατοίκων της – βρίσκεται υπό συνεχή χερσαίο, θαλάσσιο και αεροπορικό αποκλεισμό από το Ισραήλ από το 2007. Ενώ οι βομβαρδισμοί αυτής της πυκνοκατοικημένης περιοχής είναι συχνό φαινόμενο, με την τελευταία μεγάλη εκστρατεία βομβαρδισμών να έγινε το 2021, όταν περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Η βία κατά των Παλαιστινίων αυξήθηκε κατακόρυφα καθώς κλιμακώθηκαν οι επιδρομές ισραηλινών (στρατού και εποίκων) στη Δυτική Όχθη με τον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου να θέτει ως προτεραιότητα την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Αυτοί που σχεδίασαν την ένταση της επίθεσης της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Γνωρίζουν ότι η απάντηση θα είναι συντριπτική και το αίμα χιλιάδων αμάχων Παλαιστίνιων θα ποτίσει και πάλι αυτή τη λωρίδα γης.

Προφανώς αυτό ακριβώς επιβάλει ο σχεδιασμός: το αίμα των αθώων να λειτουργήσει ως ανάχωμα κάθε συνεννόησης η οποία επιχειρήθηκε μεταξύ αραβικών καθεστώτων (Σαουδική Αραβία για παράδειγμα) και Ισραηλινής κυβέρνησης και να κινητοποιήσει τον μουσουλμανικό κόσμο κατά της Δύσης γενικά αλλά και κατά των «δυτικόφιλων» καθεστώτων στην περιοχή…

Με απλούστερα λόγια, η επίθεση της Χαμάς (με την αρωγή του Ιράν) κατά των εδαφών του Ισραήλ επαναφέρει τη Μέση Ανατολή στο διεθνές προσκήνιο ως αυτό που ήταν πάντα: ο δυνάμει πυροκροτητής παγκόσμιων αναφλέξεων…

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καρέ καρέ η επίθεση της Χαμάς – Με drones, αλεξίπτωτα και βάρκες η εισβολή στο ισραηλινό έδαφος

Νετανιάχου: «Η απάντησή μας στην επίθεση της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εννέα αμερικανοί νεκροί – Τουλάχιστον δέκα Βρετανοί σκοτώθηκαν ή αγνοούνται

Keywords
Τυχαία Θέματα