«Οι ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1+ κάνουν πρεμιέρα σήμερα και στο ελεύθερης λήψης κανάλι του Ομίλου

Οι «Ψυχοκόρες», η σειρά η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, ξεκινούν την τηλεοπτική τους διαδρομή, σήμερα στις 21:00, στον ΑΝΤ1, με διπλό επεισόδιο.

Η σειρά θέτει για πρώτη φορά σε κεντρική θέση στο τηλεοπτικό «κάδρο» το κοινωνικό ζήτημα -άτυπο απαγορευμένο– θεσμό υιοθεσίας αλλοτινής εποχής, αλλά και υποδούλωσης, φωτίζοντας αθέατες πτυχές.

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πέννυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και πλοκή με στοιχεία που συγκλονίζουν, οι «Ψυχοκόρες» (προσ)καλούν τον

τηλεθεατή να κοιτάξει από την κλειδαρότρυπα μιας εποχής τρομοκρατίας, αλλά και ελπίδας. Μιας εποχής κα την οποία το γυναικείο σώμα ήταν, ταυτόχρονα, τόπος ιερός και νόμισμα επιβίωσης και σε κάθε λαμπερό αρχοντικό υπήρχε κι ένα σκοτεινό υπόγειο γεμάτο μυστικά.

Δομικό υλικό της σειράς βιώματα και μαρτυρίες γυναικών, οι οποίες σε τρυφερή ηλικία άφηναν τις εστίες τους, τα χωριά τους– την ανέμελη αν και με στερήσεις ζωή στην επαρχία του ’50- για μια «καλύτερη τύχη» στην πόλη, στην Αθήνα. Νεαρές γυναίκες, οι οποίες, σε συνθήκες περίπου δουλείας, αποπροσωποποίησης, καταπίεσης, κακοποιητικών συμπεριφορών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων -συχνά και βίας-, για «ένα κομμάτι ψωμί» κι ένα ντιβάνι ή και πενταροδεκάρες, αγωνίζονταν να επιβιώσουν για να συνδράμουν την οικογένειά τους κάνοντας όνειρα για έναν γάμο λυτρωτικό.

Εν τέλει κατέληγαν υπηρέτριες, οικιακές βοηθοί (που ήταν πιο σικ τότε) σε σπίτια γνωστών τους, μελών της «καλής κοινωνίας» βιώνοντας εφιαλτικές καταστάσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Τους κεντρικούς ρόλους έχουν οι Μαριάννα Κιμούλη, Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Άννα Λουιζίδη και Μένια Βουλιώτη και πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.

Διαβάστε επίσης:

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία: Η ανταπόκριση της ΕΡΤ μετά την επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού (video)

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Έστειλε εξώδικο στον Αντώνη Κανάκη – «Ζητώ να βγω στην εκπομπή του να απαντήσω» (video)

Τηλεθέαση ίδια με της προπερασμένης Τρίτης είχε το Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΝΤ1+, Ομίλου,ant1+, omilou