Οικιακές Συσκευές: Οργανική ανάπτυξη κατά 1,6% για την BSH το 2023 – Σε πτώση έως 30% η συνολική αγορά φέτος

Αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 1,6%, στα 190,8 εκατ. ευρώ εμφάνισε η BSH Οικιακές Συσκευές το 2023 συνεχίζοντας έτσι να διατηρεί την 1η θέση στην αγορά των οικιακών συσκευών στην Ελλάδα.

Το 2023, όπως και το 2022, χαρακτηρίστηκε από αυξητικά ποσοστά και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά από πλευράς τεμαχίων στην κατηγορία των ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

με την εξαργύρωση των vouchers που έλαβαν οι δικαιούχοι για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νεότερες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Πιο ειδικά τη χρονιά που πέρασε η BSH που εκπροσωπεί τις μάρκες Bosch, Pitsos, Siemens και Neff είχε αυξημένες σε αξία πωλήσεις κατά 14% στις συσκευές μαγειρέματος, κατά 3% στη φροντίδα ρούχων, κατά 2% στις μικροσυσκευές, κατά 6% στα πλυντήρια πιάτων και πτώση 3% σε ψυγεία και καταψύκτες.

Την ίδια ώρα η αγορά συνολικά είχε +11% στο μαγείρεμα, +16% στα ρούχα, +12% στις μικροσυσκευές +18% στα πιάτα και +21% στην ψύξη.

Το μερίδιο της BSH Οικιακές Συσκευές στην ελληνική αγορά σε ότι αφορά το 2023 ήταν 31%-33% ποσοστό που της δίνει την «πρωτιά» στον τομέα της.

Παρ’ όλα αυτά το 2024 η αγορά οικιακών συσκευών στο τετράμηνο που έχουμε διανύσει παρουσιάζει έντονα πτωτική τάση.

Ειδικά στις μεγάλες οικιακές συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία) η πτώση (σε αξία) υπολογίζεται στο 20%-30%, ενώ μόνο στην ψύξη, η πτώση. είναι μεγαλύτερη του 50%.

Σε τεμάχια τα ποσοστά της πτώσης περιορίζονται στα επίπεδα γύρω από το 15%.

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσαν τα ανώτατα στελέχη της BSH Οικιακές Συσκευές με αφορμή την παρουσίαση των παγκόσμιων οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου BSH.

Στην ελληνική αγορά, η BSH Οικιακές Συσκευές, αναπτύσσει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των μαρκών και των προϊόντων της με βάση την πλήρη κατανόηση των μεταβαλλόμενων προσδοκιών των καταναλωτών.

Για φέτος η η διοίκηση της εταιρίας, διανύει μία περίοδο συγκρατημένης αισιοδοξίας, δεδομένης και της σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Πιστή στο DNA της εταιρείας, βασικοί πυλώνες λειτουργίας της παραμένουν η ασυμβίβαστη ποιότητα, η τεχνική αρτιότητα, η μέγιστη αξιοπιστία και η ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα. Ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οικιακών συσκευών παγκοσμίως, η BSH στην Ελλάδα και την Κύπρο προσβλέπει στην προσφορά ενός ευρέως φάσματος προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν πραγματικά την ποιότητα ζωής των καταναλωτών.

Στην παγκόσμια αγορά, η BSH Home Appliances Group παρουσίασε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 14,8 δις. ευρώ για το 2023 και στόχο να ενισχύσει τη μελλοντική της βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα μέσω των υψηλών επενδύσεων και δαπανών ρεκόρ στην έρευνα και ανάπτυξη. Η BSH εμφανίζεται αισιόδοξη για το μέλλον, παρά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε. «Ακολουθούμε μια στρατηγική προσέγγιση για το μέλλον, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη καινοτομιών σε προϊόντα, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και την ενεργή υποστήριξη στους πελάτες και συνεργάτες μας.» τονίζει ο Dr. Matthias Metz, Chief Executive Officer, BSH.

Ο κ. Γιάννης Γρατσώνης, CEO BSH Οικιακές Συσκευές, χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η BSH προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα. Στοχεύουμε στην ικανοποίηση των προσδοκιών και των απαιτήσεων των καταναλωτών και των συνεργατών μας στη λιανική, ακολουθώντας την κατευθυντήρια αρχή μας «Να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο σπίτι». 

Διαβάστε επίσης:

HELLENiQ ENERGY: Αλλαγή σελίδας στην Κύπρο με την έναρξη λειτουργίας της ΕΚΟ Energy, ως προμηθευτή πράσινης ενέργειας

Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μελετά η MYTILINEOS – Παραμένει στο Χ.Α.

Ξεκινούν τα έργα για το Project VORIA – Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 250 εκατ. ευρώ της North Star Entertainment

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικιακές Συσκευές, Οργανική, BSH, 2023 –,oikiakes syskeves, organiki, BSH, 2023 –