Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Κλιμακωτή η επιδότηση με στόχο την εξοικονόμηση (video)

Τα ποσά της κλιμακωτής επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος για τον Νοέμβριο παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας σε επίπεδο νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, για τα νοικοκυριά, η επιδότηση για τον ερχόμενο μήνα έχει ως εξής:

• Για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ ανά MWh

• Για καταναλώσεις από 501 ως 1.000 KWh η επιδότηση

θα είναι 188 ευρώ ανά MWh, όμως αν το νοικοκυριό μειώσει την ημερήσια κατανάλωσή του κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ.

• Για καταναλώσεις από 1.001 KWh και άνω, η επιδότηση θα είναι 98 ευρώ ανά MWh, όμως αν το νοικοκυριό μειώσει την ημερήσια κατανάλωσή του κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ.

• Για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο ΚΟΤ, η επιδότηση ανέρχεται στα 286 ευρώ ανά MWh, όπερ σημαίνει ότι απορροφάται όλη η αύξηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μέσω του μηχανισμού ανάκτησης των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας έχουν μπει στον δημόσιο κορβανά περίπου 2,5 δισ. ευρώ ως τώρα, και προανήγγειλε και νέα ρύθμιση για μηχανισμό ανάκτησης των υπερκερδών και στον κλάδο της προμήθειας, αν αυτά παρουσιαστούν.

Όσον αφορά στην υπόθεση Πάτση, ο Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του με τη ΝΔ ως «αστοχία», ωστόσο υπογράμμισε ότι μόλις το ζήτημα έγινε γνωστό, ο εν λόγω βουλευτής διαγράφηκε από την Κ.Ο. και από το κόμμα, προσθέτοντας ότι στη ΝΔ, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, δεν «ξεδιαγράφονται» βουλευτές ούτε παρέχεται υποστήριξη σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο αυτό, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για «ηθικολογία», για πλήρη αποτυχία της πολιτικής του και ότι επειδή οι εκλογές πλησιάζουν, αποφάσισε να επανέλθει στη στρατηγική της σκανδαλολογίας, «την τακτική της λάσπης, της κατασυκοφάντησης, του ξεδιάντροπου ψέματος, ελπίζοντας μάταια ότι έτσι θα πλήξει την κυβέρνηση». Επίσης, με αφορμή την εμπλοκή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του Κολωνού, επανέλαβε ότι είναι λάθος η προσπάθεια εμπλοκής κομμάτων στην «αποτρόπαια» αυτή υπόθεση και συμπληρώνοντας είπε ότι «δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στο ζήτημα της κυκλικής ανταλλαγής θωρακισμένων οχημάτων -αποστολή των BMP-1 στην Ουκρανία και παραλαβή από τη Γερμανία των Marder, τα οποία θα σταλούν στον Έβρο, όπως είπε ο πρωθυπουργός στην κοινή του συνέντευξη με τον Γερμανό καγκελάριο-, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα θωρακισμένα που έφυγαν από τα νησιά έχουν αντικατασταθεί.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας – Ποιο το πρόγραμμα της επίσκεψής τους (Photos)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε Λιθουανία και Εσθονία

Υποκλοπές: Και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις αποκαλύψεις του φιλοκυβερνητικού τύπου – Γιατί αγωνιά η κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα