Οικονόμου για Τουρκία: Μετά την Ύβρι έρχεται η Νέμεσις – Κατηγορηματικό «όχι» σε συγκυβέρνηση με Βελόπουλο

Μήνυμα προς την Άγκυρα, ενόψει της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την ομιλία Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, έκανε λόγο για απαράδεκτη κίνηση, διασπορά fake news και την περιέγραψε ως όχημα χυδαίας προπαγάνδας

σε βάρος της Ελλάδας, έξω από κάθε λογική του ρόλο και των αρχών του ΟΗΕ.

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι θράσος να μιλά ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι η Τουρκία που βρίσκεται εκτός διεθνούς δικαίου και ότι κατά παράβαση συμφωνιών που έχει υπογράψει εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και προσφυγικό.

Αντιθέτως, είπε, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν τρομοκρατείται ούτε αμαυρώνεται η εικόνα της και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η Νέμεσις ακολουθεί την Ύβρι, προσθέτοντας ότι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφιερώσει μεγαλύτερο του αρχικά σχεδιασθέντος κομμάτι της ομιλίας του για το ζήτημα της Τουρκίας και θα απαντήσει στον Ερντογάν με όπλο το διεθνές δίκαιο.

Νέα διάψευση για pushbacks

Ταυτόχρονα ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι υπάρχει διαρκώς ένας αριθμός 1.000-1.500 μεταναστών που επιχειρεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα προσθέτοντας ότι από την αρχή του χρόνου προσπάθησαν να μπουν στη χώρα 155.000 άτομα εκ των οποίων οι 34.000 από τον Έβρο.

Επίσης, απέρριψε για άλλη μια φορά τις καταγγελίες για pushbacks προσφύγων και μεταναστών, λέγοντας ότι έρευνες έδειξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και υποστήριξε ότι η χώρα έχει αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανάγκη αρραγους εθνικού μετώπου, αλλά και για αφύπνιση κάποιων στο εσωτερικό της χώρας, τους οποίους κατηγόρησε ότι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα για να ασκήσουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Όχι σε συγκυβέρνηση με Βελόπουλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Οικονόμου απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω της κρίσης στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει παιχνίδια με την κάλπη.

Στο ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία εξετάζει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο ο κυβερνητικός εκρπόσωπος απάντησε: «Δεν την εξετάζει καθόλου», προσθέτοντας: «Πρέπει να έχεις έστω ελάχιστο κοινό παρανομαστή σε αρχές αξίες και προγραμματικά. Με Βελόπουλο δεν υπάρχει. Εμείς κοιτάμε στη Δύση αυτός στην Ανατολή. Ούτε το σκέφτεται η κυβέρνηση, ούτε θα γίνει».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και στις εκλογές που θα γίνουν την άνοιξη του 2023. «Δεν θεωρούμε ότι στις δεύτερες εκλογές η κυβέρνηση ΝΔ θα χρειαστεί δεύτερο κόμμα για να σχηματίσει κυβέρνηση. Εχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν δυνατότητα να σχηματίσουμε ξανά μία κυβέρνηση όπως αυτή που έχουμε από το 2019».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Εξωφρενικό να μας κατηγορεί η Τουρκία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (video)

Nέα Υόρκη: Συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ΔΕΚΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα