Παγωτό ρυζόγαλο, η απογείωση της παράδοσης

Το απόλυτο επιδόρπιο που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του ρυζόγαλου (και όχι μόνο) και θα δροσίσει μικρούς και μεγάλους τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Με κοκκώδη υφή από το ρύζι ή κρεμώδες αποτέλεσμα (αν το αλέσετε στο μούλτι) και ακαταμάχητα αρώματα από την κανέλα και τη βανίλια, θα γίνει το αγαπημένο σας παγωτό. Σερβίρετέ το πασπαλισμένο με κανέλα και συνοδέψτε το με βάφλες, δίνοντας στο παραδοσιακό αυτό γλύκισμα μια φρέσκια και μοντέρνα

εκδοχή.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ½ φλιτζάνι γάλα, πλήρες1 κανελόξυλο, καλής ποιότητας½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ1 λοβό βανίλιας, χαραγμένο στη μέση1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με όλα τα λιπαρά¾ φλιτζανιού ζάχαρη85 γραμμάρια κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου1 τσιμπιά αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη + λίγο επιπλέον για το πασπάλισμαΕκτέλεση

1.Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, το κανελόξυλο, το ρύζι, το λοβό βανίλιας και την κρέμα γάλακτος. Φέρτε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

2.Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα τυρί και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενσωματωθεί πλήρως το τυρί. Αποσύρετε από τη φωτιά, καλύψτε το σκεύος και αφήστε το να χλιαρύνει.

3.Γεμίστε ένα μεγάλο δοχείο με πάγο και νερό και τοποθετήστε από πάνω τους ένα άλλο μέτριο μπολ.

4.Αφαιρέστε το κανελόξυλο και το λοβό βανίλιας από το μίγμα ρυζιού και ρίξτε μέσα τη σκόνη κανέλας. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μίγμα στο προετοιμασμένο μεσαίο μπολ που κάθεται στον πάγο. Ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει το μίγμα.

5.Αποσύρετε το μπολ από το παγόλουτρο, καλύψτε την επιφάνειά του και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

6.Βγάλτε το από το ψυγείο, ανακατέψτε το και τοποθετήστε το μίγμα σε μια παγωτομηχανή, ετοιμάζοντάς το σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Σερβίρετε αμέσως για πιο μαλακό και κρεμώδες αποτέλεσμα ή τοποθετήστε το στην κατάψυξη σε δοχείο που σκεπάζεται για 2-3 ώρες ακόμα για πιο σφικτό και δεμένο παγωτό. Πασπαλίστε με λίγη επιπλέον κανέλα, αν επιθυμείτε.

Συμβουλή

-Μπορείτε να αλέσετε σε ένα πολυμηχάνημα ή με το ραβδομπλέντερ τη μισή ποσότητα από το μίγμα του ρυζόγαλου, αν επιθυμείτε λιγότερο κοκκώδη υφή στο παγωτό.

-Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας ξύλο και σκόνη κανέλας (Κεϋλάνης και όχι κασσία) για πιο εύγευστο αποτέλεσμα.

-Προσθέστε στο παγωτό 2/3 φλιτζανιού σταφίδες που έχετε μουλιάσει σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό ή μπράντι μέχρι να φουσκώσουν, αφού τις στραγγίσετε καλά πρώτα. (Μεξικάνικη συνταγή)

Διαβάστε επίσης:

Ξεσκέπαστη ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα

Κρεμώδες και εντυπωσιακό ζελέ με όψη μωσαϊκού

Μπαγκέτα τυλιγμένη με μπέικον, γεμιστή με σκορδοβούτυρο και τυρί

Keywords
Τυχαία Θέματα