Παγωτό σάντουιτς με σπιτικά μακαρόν

Τα περίφημα μακαρόν (αμυγδαλωτά) με σπιτική συνταγή, συνδυασμένα με δροσιστικό και πανεύκολο παγωτό μόκα ή λάτε.

Η συνταγή μπορεί να γίνει με εύκολες παρασκευές στο σπίτι αλλά αν επιθυμείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα μεγάλα μακαρόν (απλά ή χρωματιστά αμυγδαλωτά) και μια συσκευασία παγωτού της προτίμησής σας από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Υλικά για τη Συνταγή

100 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη

150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

10 γραμμάρια σκόνη

κακάο

2 ασπράδια μεγάλων αυγών

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ)

30 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή

500 ml παγωτό σπιτικό ή αγοραστό, της επιλογής σας (κατά προτίμηση σπιτικό παγωτό καφέ λάτε ή μόκα) (Δείτε συνταγή εδώ)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, προετοιμάστε τα στέρεα υλικά, κοσκινίζοντας σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και την σκόνη κακάο. Πιέστε πάνω στο κόσκινο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα τα μεγάλα κομμάτια των αλεσμένων αμύγδαλων, αν υπάρχουν, ώστε να σπάσουν και να μην υπάρχουν κόμποι στο μίγμα.

2. Ετοιμάστε το μίγμα της μαρέγκας. Βάλτε σε ένα καθαρό μπολ τα ασπράδια των αυγών μαζί με το κρεμόριο και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αφρίσουν . Προσθέστε τμηματικά σε δόσεις την ψιλή ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό μέχρι το μίγμα να σχηματίσει σφικτές κορυφές που στέκονται.

3. Ενώστε τα μίγματα προσθέτοντας τα στέρεα κοσκινισμένα υλικά στα χτυπημένα ασπράδια μαρέγκας, όλα μονομιάς και “διπλώστε” τα απαλά, χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Βάλτε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και προσαρμόστε μια στρογγυλή μύτη (ακροφύσιο) ενός εκατοστού.

4. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170ο C στις αντιστάσεις ή στους 150ο C στον αέρα και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σχηματίστε με το κορνέ ομοιόμορφους δίσκους 7-8 εκατοστών, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα απλωθούν λίγο. Πιέστε λίγο τις κορυφές με ένα βρεγμένο δάκτυλο, αν έχουν σχηματιστεί μυτερές τουφίτσες, για να ισιώσουν, και αφήστε τα μακαρόν στην άκρη για να στεγνώσουν περίπου 25 λεπτά.

5. Ψήστε τα αμυγδαλωτά για 25 λεπτά, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά. Μεταφέρετέ τα με μια σπάτουλα πάνω σε συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς και παράλληλα βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη για να μαλακώσει.

6. Απλώστε 4 μακαρόν με την επίπεδη πλευρά τους προς τα πάνω και βάλτε με το σκούπ από μια μπάλα παγωτού στο καθένα. Καπακώστε με άλλα 4 μακαρόν με την ακανόνιστη πλευρά προς τα πάνω και πιέστε τα απαλά για να δημιουργήσετε τα σάντουιτς. Σερβίρετε με έξτρα πασπαλισμένη σκόνη κακάο και απολαύστε!

Συμβουλή

– Τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους και να μην σκληραίνουν και σφίγγουν υπερβολικά, αν τοποθετηθούν στην κατάψυξη. Τα μακαρόν έχουν την ιδανική σύσταση για να μπορέσετε να δαγκώσετε εύκολα τα παγωμένα σάντουιτς.

– Δοκιμάστε με έτοιμα μεγάλα μακρόν με γεύση φράουλα και γέμιση παγωτό στρατσιατέλα.

Διαβάστε επίσης:

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα και δεντρολίβανο

Αμερικάνικα πανκέικς με γεύση και υφή μπράουνις και απλό σιρόπι σοκολάτας

Μπιφτεκάκια γεμιστά, σερβιρισμένα με ψητή μελιτζάνα και φέτα

Keywords
Τυχαία Θέματα