Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μείνει 6 μήνες χωρίς πρόεδρο – Κούλογλου: Συμπροεδρία για την ηγεσία, ένας άντρας και μία γυναίκα (video)

Θέση υπέρ της εκλογής προέδρου τον Σεπτέμβριο παίρνει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, λίγο πριν τη συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Ειδικότερα προτρέπει να εφαρμοστεί το πλάνο που έχει αποφασιστεί με «ευρύτατη πλειοψηφία» στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να  μείνει έξι μήνες χωρίς πρόεδρο.

Την ίδια ώρα ο Στέλιος Κούλογλου σε τηλεοπτική

συνέντευξή του (OPEN) προτείνει μοντέλο διαρχίας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια του να εκπροσωπούνται τα δύο φύλα, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ανάρτησή του στο twitter, σημειώνει:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο.

Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το «εμείς» πάνω από τα διάφορα «εγώ»!

Να εφαρμοστεί το πλάνο που προτείνει με ευρύτατη πλειοψηφία η Πολιτική Γραμματεία. Απόλυτη  προτεραιότητα πρέπει να είναι η προετοιμασία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι υποψήφιες-οι Πρόεδροι να καταθέσουν Υποψηφιότητα και πρόταση και να δεσμευτούν για την στήριξη όποιας-ου εκλεγεί».

Ο @syriza_gr μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση @atsipras , δεν μπορεί να μείνει για 6 μήνες χωρίς Πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα κ ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το «εμείς» πάνω από τα διάφορα «εγώ»!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) July 10, 2023 Κούλογλου: Πλαστό το δίλημμα Αριστερά ή Κεντροαριστερά – Καλώς αποχώρησε ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Στέλιος Κούλογλου – σημειώνοντας πως δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιλά ως εξωτερικός παρατηρητής-  προτείνει διαρχία στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ «δηλαδή, ένας άνδρας και μία γυναίκα στην ηγεσία. Αυτό είναι σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο που έχουν και οι Πράσινοι και η Αριστερά και στη Γερμανία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σημείωσε πως πρέπει να λήξει όσο το δυνατόν συντομότερα το θέμα της ηγεσίας και μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, με την ησυχία του και αφού έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο να γίνει ένα συνέδριο το οποίο θα δει ξανά το θέμα της ηγεσίας, αν αυτοί που επιλέχθηκαν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι ή όχι, θα κάνει μια συζήτηση για τα αίτια της ήττας» αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος της πολιτικής πραγματικότητας.

Χαρακτήρισε «πλαστή» συζήτηση το προς τα πού θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ούτε ριζοσπαστικός, ούτε κεντρώος. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι επαγγελματισμός, σοβαρότητα και δουλειά».

Ερωτηθείς για το λόγο που εκτιμά ότι δεν έγιναν όλα αυτά πριν και αν αποδίδει τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι ήταν συλλογικό το λάθος, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής είχε και τις περισσότερες ευθύνες».

Τόνισε πως «το βασικό κριτήριο επιλογής νέας ηγεσίας θα πρέπει να είναι η προϊστορία και η ικανότητα κυβερνητικής διαχείρισης» ενώ εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα κυβερνητικής διαχείρισης και αποτελεσματικότητας».

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα είπε  πως αυτή ήταν απαραίτητη: «Ήταν απαραίτητη η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και για τον ίδιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από τον “μπαμπά” Τσίπρα και να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα».

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: «Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων – Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί» (Video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15:30 μετατίθεται η συνεδρίαση

ΠΑΣΟΚ: «Οργώνει» την Ελλάδα ο Σκανδαλίδης – Οι δήμαρχοι που θα στηρίξουν (ονόματα)

Keywords
Τυχαία Θέματα