Πασχαλινά μπισκοτάκια βουτύρου με γέμιση πραλίνας φουντουκιού

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός των τραγανών μπισκότων βουτύρου και η γέμιση με το κρεμώδες άλειμμα φουντουκιού θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή τη συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδιά. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και κουπ πατ ή πατρόν με πασχαλινά σχέδια και θα καταπλήξετε μικρούς και μεγάλους με την εμφάνιση και την γεύση αυτών των μπισκότων.

Υλικά για τη συνταγή

250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου

70

γραμμάρια ζάχαρη καστανή ή καρύδας

30 γραμμάρια μέλι

1 αυγό

1 βανιλίνη ή ζάχαρη βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

100 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού

10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη βανιλίνη και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.

2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, ύστερα προσθέστε το μέλι και το αυγό. Ξεκινήστε να ρίχνετε τα στέρεα υλικά, σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί η ζύμη. 

3.Τυλίξτε τη μπάλα ζύμης με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

4. Στη συνέχεια πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλας, πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών.Κόψτε με κουπ πατ ή σχεδιάστε με πατρόν πασχαλινά σχήματα για τα μπισκότα. Στα μισά μπισκότα κόψτε ένα μικρό άνοιγμα για να κάνετε ένα παραθυράκι για την κρέμα φουντουκιού.

5. Τοποθετήστε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τασε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 12-15 λεπτά. Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν πολύ.

6. Αφού κρυώσουν καλά, αλείψτε τα μισά μπισκότα στη μια μεριά με κρέμα φουντουκιού και από πάνω πιέστε ελαφρά τα μπισκότα με το άνοιγμα στο κέντρο, σαν σάντουιτς. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξιάτικη πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών, με ντρέσινγκ ηλιόσπορου (vegan)

Μεσογειακό λαβράκι ολόκληρο, στο φούρνο, με κάπαρη και ελιές

Παγωτό μπανάνα – φράουλα, με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχαλινά,paschalina