ΠΑΣΟΚ: Η ανάλυση και ο προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις – Οι επόμενες επιθέσεις Ανδρουλάκη

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν την αισιοδοξία ότι στις ευρωεκλογές θα είναι το 2ο κόμμα και μάλιστα να είναι σε θέση να το ανακοινώνουν το επόμενο διάστημα και ως πολιτικό στόχο για την κάλπη της 4ης Ιουνίου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει προβληματισμός και για τις δημοσκοπήσεις

Πότε
θα ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ; 

Η νίκη του Χάρη Διούκα στην Αθήνα έφερε πολλά χαμόγελα στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αλλά τόσο οι δηλώσεις των Γιώργου και Νίκου Παπανδρέου όσο και οι δημοσκοπήσεις έκαναν αυτά τα χαμόγελα να ανησυχούν.

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τα ποσοστά που είχε το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές τα ποσοστά είναι αυξημένα, ωστόσο αυτό που φαίνεται είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν καταφέρει να κεφαλαιοποιήσουν τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγράφεται μια σταθερή ανοδική πορεία, έστω και βήμα βήμα. Για παράδειγμα, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αύξηση από το 11,8 στο 13,4%, ενώ στην αντίστοιχη της GPO η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη μία μονάδα, δηλαδή στο όριο του στατιστικού λάθους», λένε στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στο topontiki.gr σχολιάζοντας παράλληλα και την άνοδο των ποσοστών του προέδρου του κόμματος.

«Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ κερδίζει το 6,4% των διαρροών από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται πίσω κατά περίπου μια μονάδα από το ΚΚΕ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρότι ηγείται του τρίτου δημοσκοπικά κόμματος, ανεβαίνει στη δεύτερη θέση δημοφιλίας και καταλληλότητας διακυβέρνησης των πολιτικών αρχηγών, χτίζοντας συστηματικά και με συνέπεια ένα συγκεκριμένο προφίλ», συμπληρώνουν. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και αυτό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει καταφέρει να κάνει σαφές το ιδεολογικό πρόσημο με το οποίο θα προχωρήσει υπό τη νέα ηγεσία του.

«Πυρά» στη Βουλή 

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μπροστά μας μια σημαντική δουλειά, ώστε να χτίσουμε σταθερά και με σοβαρότητα το αφήγημα για να είμαστε ακόμη πιο ενισχυμένοι στις ευρωεκλογές και, με ορίζοντα πια τις εθνικές εκλογές, να σταθούμε με αξιώσεις απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ως μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη και ετοιμάζονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στην Βουλή το επόμενο διάστημα με κορυφαίο θέμα τη συζήτηση του Προϋπολογισμού καθώς στο Κίνημα θεωρούν ότι έχουν καλύτερη πολιτική ατζέντα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα θέμα της ακρίβειας και των ανισοτήτων.

Ως γνωστόν, η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού –η οποία παραδοσιακά έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης– προσδιορίζεται χρονικά περί τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Με αμείωτη ένταση όμως συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τις υποκλοπές, για την οποία θα αναφερθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρώην μέλη και στελέχη της ΑΔΑΕ απειλούνται με δίωξη γιατί έκαναν τη δουλειά τους. 

Ο πρόεδρος της Αρχής καταγγέλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δέχτηκε απειλές και είναι στοχοποιημένος. Έχει προηγηθεί η μεθόδευση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο για την καταχρηστική αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ, ενώ στη συνέχεια η εισαγγελία του Αρείου Πάγου επικαλούμενη αναβάθμιση και επιτάχυνση της διαδικασίας αφαίρεσε την υπόθεση από τους δύο αρμόδιους εισαγγελείς, που ήταν έτοιμοι να διασταυρώσουν την ύπαρξη ενιαίου κέντρου predator και ΕΥΠ», σχολιάζουν στο ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνουν: «Η προσπάθεια συγκάλυψης συνεχίζεται συστηματικά και απροσχημάτιστα. Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο η Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι η διαφάνεια, η λογοδοσία, το ίδιο το κράτος δικαίου και αυτό μας αφορά όλους». 

Εκτός από το σχόλιο δείχνουν και τα όσα σοβαρά κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προηγούμενες μέρες. 

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Η Αθήνα προσπαθεί να ισορροπήσει στη διπλωματική σκακιέρα, μετά το «λευκό» στον ΟΗΕ

Κασελλάκης προς συγγενείς θυμάτων Τεμπών: «Θα είμαστε δίπλα σας μέχρι τέλους»

Διπλωματικές πηγές για Γάζα: Η Ελλάδα διερευνά τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκη,pasok, androulaki