Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις και 2 τραυματίες στη συμπλοκή οπαδών ΠΑΟΚ – Άρη, σοκάρει η αστυνομική έκθεση για τα “όπλα” που κατασχέθηκαν

Συνολικά 13 συλλήψεις και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός οπαδικού επεισοδίου που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της αερογέφυρας της οδού Βούλγαρη, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπου συνεπλάκησαν δύο πολυπληθείς ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι 13 συλληφθέντες – μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες

– είναι ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει, κατά περίπτωση, τις εξής πράξεις: παράβαση του Αθλητικού Νόμου, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων (αντίσταση), παράβαση της νομοθεσίας αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής κατέσχεσαν 12 κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπολοίπων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Ακόμα μία επίθεση με πιθανά οπαδικά κίνητρα

Ωστόσο, ακόμα ένα περιστατικό στην πόλη της Θεσσσαλονίκης έχει απασχολήσει τις αρχές που βλέπουν πίσω από το συμβάν οπαδικά κίνητρα.

Το εν λόγω επεισόδιο οδήγησε στον τραυματισμό ενός άντρα, τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από νυχτερινό μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στα 20 άτομα επιτέθηκαν με ξύλα και μπουκάλια σε βάρος του παθόντα που εκείνη την ώρα εργαζόταν στην ασφάλεια του κέντρου διασκέδασης.

Ο τραυματίας απευθύνθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε εκδορές.

Καθώς το θύμα φέρεται ως οργανωμένος οπαδός ομάδας της Θεσσαλονίκης οδήγησε τους αστυνομικούς να διερευνήσουν την εκδοχή το περιστατικό να συνδέεται με οπαδικά κίνητρα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών στο τουρκικό προξενείο

Συλλαλητήρια σε ΑθήναΘεσσαλονίκη: Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Photos)

Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς τοποθετήθηκαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα