ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο των «100 ημερών» του Ανδρουλάκη για τις Ευρωεκλογές και τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων

Με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια να δίνει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να ορίσει τις γραμμές του απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και να βάζει τις βάσεις για να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι το Κίνημα είναι ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή.

Το «σχέδιο των 100 ημερών» 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με

τους συνεργάτες του βάζουν τις βάσεις για να καταφέρουν να πιάσουν τους στόχους που έχουν θέση για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από το να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με ένα ποσοστό το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να πλασαριστεί το κόμμα ως η «εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». 

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει πολλή δουλειά, οργανωτικά αλλά και κοινοβουλευτικά καθώς και αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας. Το βάρος αυτής της προσπάθειας – όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις – το σηκώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σύντομα θα ανακοινώσει και τους πρώτους υποψηφίους ευρωβουλευτές. 

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο βίο διόλου τυχαία ήταν και τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκαν από την κυβέρνηση. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι όσο βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές η ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και η επικοινωνιακή υπεροπλία που κατέχει θα επιχειρήσουν να στρεβλώσουν τις θέσεις του κόμματος, όπως έγινε και με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι άλλωστε ξεκάθαρο: «Το ΠΑΣΟΚ δεν συμβάλλει στην άρνηση, αλλά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων».

Παράλληλα τις τελευταίες μέρες ανέβασαν ακόμα παραπάνω τους τόνους μιλώντας για «μπίζνες της κυβέρνησης». «Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση. Τι να περιμένουμε από την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την Golden Visa, την ενεργειακή μετάβαση, την Υγεία και την Παιδεία;» αναρωτιόντουσαν στο ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα των δημοσκοπήσεων 

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία το ΠΑΣΟΚ είναι οι δημοσκοπήσεις, καθώς πέρα από τη δημοσκόπηση της Pulse που έδειχνε ισοπαλία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, προστέθηκε ακόμα μία η οποία δείχνει πτώση.

Ο λόγος για την Alco του Alpha, η οποία δείχνει πτώση στα ποσοστά του κόμματος κατά σχεδόν μία μονάδα (απώλεια 0,7 της μονάδας και 11,5%). Παρά τα πρόσφατα μηνύματα των δημοσκοπήσεων στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν σίγουροι για την δεύτερη θέση στις εκλογές, ενώ όπως έγραψε σε χθεσινό του ρεπορτάζ το topontiki.gr, σύμφωνα με έρευνες που έχουν στα χέρια τους, το μόνο που αποτελεί άγνωστο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει. 

Στην ουσία η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «έχασε» από τα γκάλοπ τόσο από τις αποχές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και από την αρνητική στάση στο θέμα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει να χάσει την 2η θέση στις εκλογές αλλά πρέπει μέσα στο «σχέδιο των 100 ημερών» του Νίκου Ανδρουλάκη – όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα – να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι ο «πραγματικός αντίπαλος» της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα. «Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά στο δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες» τονίζουν συγκεκριμένα. 

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με «καρφιά» βουλευτών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στελέχη από την ηγετική ομάδα του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ». 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ερώτηση Κουντουρά σε Κομισιόν για την ασφάλεια των σιδηρόδρομων

Κατσιβαρδάς: Από «Σπαρτιάτης» υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα επιδόσει ο Κουτσούμπας το πόρισμα του ΚΚΕ για την Εξεταστική για τα Τέμπη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, 100, Ανδρουλάκη, Ευρωεκλογές,pasok, 100, androulaki, evroekloges