Περί αγροτών και ιστορίας…

Με δεδομένο ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης που γίνεται για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, θεωρούμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες και θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Το βιβλίο ονομάζεται «Οι αγρότες στην ελληνική ιστορία – Από την επανάσταση στην παγκοσμιοποίηση» (εκδ. Πατάκη) και συγγραφέας του είναι ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ιστορικός

και υπεύθυνος του Κέντρου Τεκμηριώσης Ιστορίας της Ελληνικής Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΓΠΑ), ο οποίος και κάνει μια ιστορική αναδρομή/παρουσίαση της πορείας των ελλήνων αγροτών από τη «χαραυγή» του ελληνικού κράτους ως και σήμερα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου στο Athens BC Hotel (Φαλήρου 5, Αθήνα), υπό την αιγίδα του ΓΠΑ και της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας, θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΓΠΑ, αλλά και πρώην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, η διευθύντρια ερευνών του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, Εύη Καρούζου, ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πέτρος Πιζάνιας, και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρύτανης του ΓΠΑ, Σπύρος Κίντζιος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χρυσικόπουλος. Όσοι πιστοί και ενδιαφερόμενοι, προσέλθετε.

Διαβάστε επίσης:

Ψυχραιμία με τον Ερντογάν ζητάει ο Βενιζέλος

Δύσκολα θα δει… φως ο Καστανίδης

Ο δύσκολος δρόμος του Νίκου Μαραντζίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα