Πόλεμος στη Γάζα: Αποσύρθηκαν οι Ισραηλινοί που είχαν φτάσει στα περίχωρα της πόλης (videos)

Οι ισραηλινές δυνάμεις με άρματα μάχης έφτασαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, με τον στρατό να ανακοινώνει ότι άρχισε η «δεύτερη φάση» των επιχειρήσεων, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση.

Το πρωί ισραηλινά τανκς εντοπίστηκαν στον δρόμο που συνδέει την πόλη της Γάζας με το νότιο τμήμα του θύλακα, όπου ακούστηκαν πυκνά πυρά, με τους μαχητές της Χαμάς να προβάλλουν αντίσταση.

Πριν από λίγη ώρα η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της οργάνωσης υποχρέωσαν τις ισραηλινές δυνάμεις να αναδιπλωθούν

από την οδό Σάλαχ-αλ-Ντιν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου στην Γάζα, Σαλάμα Μαρούφ, τα τανκς του ισραηλινού στρατού και μία μπουλντόζα εισήλθαν σε ανοιχτή αγροτική περιοχή έξω από την πόλη.

«Αυτά τα οχήματα έβαλαν εναντίον ιδιωτικών αυτοκινήτων στον δρόμο Σάλαχ-αλ-Ντιν και προκάλεσαν ζημιές στο οδόστρωμα, πριν τους υποχρεώσουν σε φυγή οι δυνάμεις αντίστασης», ανακοίνωσε η Χαμάς.

GAZA GOVERNMENT MEDIA OFFICE: The Resistance forced the Israeli occupation forces to withdraw after they advanced to Salah al-Din Street, which connects the northern and southern Strip.

FOLLOW OUR LIVE BLOG: https://t.co/FeA38w1O7w pic.twitter.com/FtQOLRPvRo

— The Palestine Chronicle (@PalestineChron) October 30, 2023

«Δεν υπάρχει πλέον παρουσία του ισραηλινού κατοχικού στρατού στην οδό Σάλαχ-αλ-Ντιν και η κίνηση οχημάτων γίνεται κανονικά», πρόσθεσε η Χαμάς.

Ωστόσο από τα πυρά των ισραηλινών αρμάτων εναντίον τουλάχιστον ενός ΙΧ  και ενός λεωφορείου στα οποία επέβαιναν πρόσφυγες, σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Η εικόνα της επίθεσης του ισραηλινού στρατού εναντίον των προσφύγων έχει καταγραφεί σε βίντεο. Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media φαίνεται ένα ισραηλινό άρμα μάχης και μία μπουλντόζα που έχουν μπλοκάρει τον κεντρικό δρόμο που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ένα ΙΧ και ένα λεωφορείο πλησιάζουν και μόλις ο οδηγός του ΙΧ αντιλαμβάνεται την ισραηλινή στρατιωτική παρουσία κάνει αναστροφή και επιχειρεί να διαφύγει. Όμως ακολουθεί τουλάχιστον μία βολή από το ισραηλινό τανκ και το ΙΧ τυλίγεται στις φλόγες.

Watch: A video shows an #Israeli tank in #Gaza open fire on a car that was turning away after it approached a barrier. The Gaza Health Ministry says three people were killed in the attack.

Read more: https://t.co/8qThE3tVmB pic.twitter.com/A20XEqFPOL

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) October 30, 2023

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης από την φυλακή: Οι δικαστές διαστρεβλώνουν τον νόμο και αγνοούν διαδικαστικές προθεσμίες

Τραγωδία σε αγώνα χόκεϊ: Αυτός είναι ο παίκτης που έκοψε τον λαιμό αντιπάλου του με το παγοπέδιλο – «Είναι δολοφόνος» (σκληρές εικόνες)

Γάζα: Ισραηλινά τανκς στα περίχωρα της πόλης – Οι τελευταίες στρατιωτικές εξελίξεις (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα