Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι New York Times αποκαλύπτουν – Η Χαμάς χάκαρε τα social media των θυμάτων και μετέδωσε live τις σφαγές

Φρικιαστηκές εικόνες μεταδόθηκαν live σε Instagram, Facebook, Whats App και άλλα social media κατά την επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή ενδοχώρα κάνουν λόγο σε έρευνά τους οι New York Times.

Όπως αποκαλύπτουν οι τρομοκράτες μετέδωσαν live τις σφαγές τους από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους!

Οι φίλοι και οι συγγενείς της Gali Shlezinger Idan, που ζούσε σε ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο με το Ισραήλ, έλαβαν απελπισμένα μηνύματα για να ελέγξουν τη σελίδα της στο Facebook. Αυτό που βρήκαν τους σόκαρε.

Μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της γυναίκας για να κάνουν live streaming. Στο 43λεπτο live οι ένοπλοι ανάγκασαν την ίδια και την οικογένειά της να γονατίσει στα πλακάκια ενώ πύραυλοι και πυροβολισμοί έπεφταν στο κτήριο στο οποίο διέμεναν.

Nahal Oz is under control of Palestinians battalion. pic.twitter.com/pYsJN5ixn6

Sprinter (@Sprinter99800) October 8, 2023

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», δήλωσε η Keren de Via, φίλη της οικογένειας Idan, η οποία είδε τα παιδιά της Idan να αγκαλιάζουν τους γονείς τους και να κλαίνε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. «Πώς μπορούσαμε να τους βλέπουμε να τρομοκρατούν την οικογένεια με αυτόν τον τρόπο; Πώς μπόρεσα να το παρακολουθήσω αυτό στο Facebook;», λέει.

Η νέα φρικτή πολεμική τακτική της Χαμάς είναι να μπαίνει στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των απαχθέντων Ισραηλινών και να τους χρησιμοποιεί στη μετάδοση βίαιων βίντεο και μηνυμάτων.

Omri Miran was kidnapped from Kibbutz Nahal Oz to Gaza Strip in the #HamasMassacre and has not been heard from since.

Omri's wife, Lishay Lavi, mother of two daughters, Roni (2 years old) and Alma (6 months old), survived the terror attack. Lavi shared in her testimony the… pic.twitter.com/uISJWLhrLf

— Brooke Goldstein (@GoldsteinBrooke) October 16, 2023

Μέλη της Χαμάς δεν δίστασαν να συνδεθούν στα κοινωνικά δίκτυα των ομήρων τους και να μεταδώσουν ζωντανά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Τις ημέρες που ακολούθησαν, η Χαμάς φάνηκε επίσης να διεισδύει σε ομάδες στο Facebook, λογαριασμούς στο Instagram και συνομιλίες στο WhatsApp των ομήρων τους για να εκτοξεύει απειλές θανάτου και εκκλήσεις για βία. Μέλη της Χαμάς πήραν επίσης τα κινητά τηλέφωνα των ομήρων για να κάνουν κλήσεις για να κοροϊδέψουν συγγενείς και φίλους, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.

Hamas just released another footage from its infiltration into Nahal Oz military site east of Gaza City.

The footage includes new armed drone strikes. pic.twitter.com/wht0DR0n1P

— Clash Report (@clashreport) October 10, 2023

Όπως αναφέρουν οι New York Times η καινούργια αυτή τακτική είναι εξαιρετικά επώδυνη και οδυνηρή για τους κοντινούς ανθρώπους τον θυμάτων. Πολλοί φίλοι και συγγενείς έχουν βοηθηθεί από τα social media στο να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους αγνοούμενους αγαπημένους τους. Κάθε ειδοποίηση είναι μια σανίδα ελπίδας. Όμως, αυτή η ελπίδα εξανεμίστηκε όταν είδαν ότι κάποιος άλλος είχε κάνει τις αναρτήσεις.

«Ένιωσα ίσως αισιόδοξη, για ένα δευτερόλεπτο – και μετά μπερδεμένη», δήλωσε η de Via. «Μετά απλά τρόμος».

Οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποίησαν τον Tomer Arava, 17χρονο από το Kibbutz Nahal Oz, τον οποίο και ανάγκασαν να χτυπήσει τις πόρτες των οικογενειών του Kibbutz και έτσι ώστε να ανοίξουν τις πόρτες στους τρομοκράτες. Στη συνέχεια, τον εκτέλεσαν.

Tomer Arava, 17 years old teenager from Kibbutz Nahal Oz, was forced by Hamas terrorists to knock on the doors of the Kibbutz families and make them open the doors to the terrorists. Then, they executed him.

May his memory be a blessing pic.twitter.com/2WmL8dRZr4

— Yonatan Gonen (@GonenYonatan) October 17, 2023Τα μέτρα της META

Η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάληψη των λογαριασμών των απαχθέντων Ισραηλινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα «κέντρο ειδικών επιχειρήσεων στελεχωμένο με εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων άπταιστα εβραϊκά και αραβικά, για να παρακολουθεί στενά και να ανταποκρίνεται σε αυτή την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε άοπλο αφροαμερικανό, που είχε μείνει άδικα στη φυλακή επί 16 χρόνια… (video)

Τουρκία: «Ο αιμοδιψής βρικόλακας Νετανιάχου» – Τι γράφουν οι εφημερίδες για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή (Video)

Πανικός σε αεροπλάνο της EasyJet: Ακυρώθηκε η πτήση επειδή επιβάτης αφόδευσε στο πάτωμα (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα