Πολύχρωμη και θρεπτική σαλάτα με οσπριάδα

Μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα με ποικιλία οσπρίων και λαχανικών που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι τα όσπρια.

Η συνταγή αυτή που συνδυάζει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ευεργετικά συστατικά για την υγεία μας, είναι χορτοφαγική και νηστίσιμη αλλά μπορεί να εμπλουτιστεί και με διάφορα άλλα υλικά όπως τυρί, κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς ακόμα και αποξηραμένα φρούτα για ατελείωτους συνδυασμούς.

Υλικά
για τη Συνταγή

300 γραμμάρια οσπριάδα (μείγμα οσπρίων)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 ξερό κρεμμύδι (μικρό), ψιλοκομμένο

10-15 ελιές μαύρες, κομμένες σε ροδέλες

1 αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κομμάτια

8-10 τοματίνια, κομμένα στη μέση

Για την βινεγκρέτ

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας λεμόνι (+λίγο από το ξύσμα) ή και επιπλέον

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Αρχικά, θα πρέπει να μουλιάσετε την οσπριάδα για 10-12 ώρες σε άφθονο κρύο νερό ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

2. Στραγγίστε τα όσπρια, ξεπλύντε τα, βάλτε καθαρό νερό και βράστε τα για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Προσθέστε αλάτι προς το τέλος του βρασμού για να μην σκληρύνουν.

3. Όταν είναι έτοιμα, σουρώστε τα και αφήστε τα σε ένα μπολ, να κρυώσουν εντελώς.

4. Στο μεταξύ ψιλοκόψτε τα λαχανικά και προσθέστε τα στο μπολ.

5. Ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ, δοκιμάστε τις γεύσεις, αρτύστε ανάλογα αν χρειαστεί και περιχύστε την σαλάτα. Ανακατέψτε για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμο κέικ λεμονιού με διπλής χρήσης γλάσο

Αλμυροί λουκουμάδες με ρόκα, η επιτομή της ναπολιτάνικης φτωχικής κουζίνας

Γλυκιά τεμπελόπιτα, πλισέ (νηστίσιμη)

Keywords
Τυχαία Θέματα