Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… πενηνταράκια το «Δικαιοσύνη παντού»

Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. «Δικαιοσύνη παντού» αναφέρεται σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής και πριν λίγες μέρες από την Κουμουνδούρου επιχείρησαν να κάνουν πενηνταράκια τι σημαίνει για την τσέπη του μέσου πολίτη η υπόσχεση πως θα επαναφέρει τη «δικαιοσύνη παντού». Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και αιτία τις υποκλοπές αλλά όχι μόνο, σηκώνει ψηλά και

τα ζητήματα που άπτονται της Δικαιοσύνης ως θεσμού.

Σχετικώς αρθρογραφεί (στην «Καθημερινή της Κυριακής») ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Στο άρθρο του, με τίτλο «Ποιος (υπ)έκλεψε το Κράτος Δικαίου;» ξεκινά από το ζήτημα των παρακολουθήσεων με σοβαρές αιχμές τόσο για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο (στον οποίο αναφέρεται φωτογραφικά), ωστόσο στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλο το φάσμα των ζητημάτων, από τις «μεταρρυθμίσεις» που επιχείρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έως την «καθημερινότητα» των δικαστηρίων – κάνει λόγο ειδικότερα για «όψεις της δικαστικής παρακμής της περιόδου 2019 – 2022».

Κυρίως όμως διαμηνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα αποκαταστήσει τη λειτουργία και την ανεξαρτησία της και θα σπάσει το «αίσθημα ατιμωρησίας των ισχυρών, καταργώντας κάθε ποινική ασυλία που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια έως την κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα που ευνοεί τα funds και στοχοποιεί την πρώτη κατοικία».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές: Ποιος θα αναλάβει Πρωθυπουργός μέχρι τις δεύτερες κάλπες – «Πονοκέφαλος» για ΥΠΕΞ και Άμυνας

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζονται οι «γκρίνιες» και οι «μουρμούρες» για τα ψηφοδέλτια – Ποιοι «χάνουν» έδρες

Στην ΑΔΑΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Ζήτησε να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, ΣΥΡΙΖΑ …, Δικαιοσύνη,pos, syriza …, dikaiosyni