Προειδοποίηση Ισραήλ: «Από απόψε εντείνουμε τις επιθέσεις μας στη Γάζα»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι σκοπεύει να αυξήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, ενόψει των προετοιμασιών της επόμενης φάσης της επιχείρησής του στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

«Από απόψε το βράδυ θα αυξήσουμε τα πλήγματα», δήλωσε ο στρατηγός Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού και πρόσθεσε: «Θα εντείνουμε τις επιθέσεις μας για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τις δυνάμεις μας στα επόμενα στάδια του πολέμου».

Παράλληλα, σύμφωνα με

το Reuters, ο Χαγκάρι επανέλαβε τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν προς τον νότο.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή Τύπου, ο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως το ένα πέμπτο των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ έπεσαν στη Γάζα.

«Σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους», τόνισε.

1 in 5 Hamas & Islamic Jihad rockets hit Gaza in the last 24 hours. pic.twitter.com/sfOv02NMuU

Israel Defense Forces (@IDF) October 21, 2023

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιβεβαιωμένα κρατούνται όμηροι στη Γάζα είναι 210. ενώ δεσμεύθηκε για μια «ακόμη ισχυρότερη» επίθεση κατά της Χαμάς προκειμένου να φέρει πίσω όλους όσοι απήχθησαν.

«Το μήνυμα είναι σαφές: όποιος προσπαθήσει να διεισδύσει θα σκοτωθεί- και όποιος πυροβολήσει το Ισραήλ θα χτυπηθεί», δήλωσε ο Χαγκάρι.

Η απάντηση της Χαμάς

Την ίδια ώρα, ευθεία σύνδεση της τύχης των ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς με τη χερσαία επίθεση που σχεδιάζει το Τελ Αβίβ στη Γάζα έκανε η οργάνωση αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ παραμένει συγκεχυμένη η εικόνα για το εάν και πότε θα γίνει ολοκληρωτική εισβολή στην περιοχή αυτή.

Η προειδοποίηση της Χαμάς ήταν απόλυτα σκληρή: Διαμήνυσε ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων του στρατού του Ισραήλ, μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει την επιθετικότητα του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάμ από τον Λίβανο, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Έκλεισε ξανά το πέρασμα της Ράφα

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εξήλθαν από τη συνοριακή διάβαση στη Ράφα και έφτασαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 20 φορτηγά, που αναμένεται ότι θα εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας «αντιπροσωπεύουν μόνο το 3% από τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχεται καθημερινά στη Γάζα για την κάλυψη υγειονομικών και ανθρωπιστικών αναγκών πριν από την πολεμική κρίση», ανέφερε ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Γάζα έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Το Κατάρ θεωρεί πιθανή την απελευθέρωση των άμαχων ομήρων πολύ σύντομα

Ο Ερντογάν σε ρόλο μεσολαβητή – Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Χαμάς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προειδοποίηση Ισραήλ, Από, Γάζα,proeidopoiisi israil, apo, gaza