Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του 4ο Συνέδριου

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το γάντι στους αμφισβητίες του πέταξε νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή νέων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ομιλίας του κατά το 4ο Συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης

περιέγραψε το μοντέλο του κόμματος που επιθυμεί, ανέπτυξε τους άξονες για το «ελληνικό όνειρο», ενώ άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε: «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη». Ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την απόφασή του για την εκλογή οργάνων: “θα πάμε λοιπόν σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”.

Εξήγησε την θέση του εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στους εσωκομματικούς του αντιπάλους: «Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια ΕΓΩ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το ΕΜΕΙΣ. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες: Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει; Τους δικαιολογώ, ως ένα βαθμό. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον «ξένο», τον «μικρό» του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν Πρόεδρο – αχυράνθρωπο. Λάθος πρόσωπο ψάχνατε. Σ’ εμένα δε θα το βρείτε».

Ακολούθως ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα σύγχρονο, ψηφιακό, ευρωπαϊκό, με εσωτερική δημοκρατία. Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%. Ντρέτα λοιπόν, όπως πάντα: Χρειάζομαι χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο κα ομοψυχία. Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα. Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα και η ενότητα χρειάζεται εάν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται».

Βίντεο με το καταληκτικό μήνυμά του για νέες εσωκομματικές εκλογές ανάρτησε στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ σηκώθηκε όρθιος για να αγκαλιάσει τον Νίκο Κοτζιά μετά την ομιλία του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα. Η ενότητα χρειάζεται έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται. Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση.
Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα.
Η ενότητα χρειάζεται έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται.

Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες.
Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με… pic.twitter.com/U2ITtSh2Ep

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 22, 2024Η βόμβα Τσίπρα

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση με δήλωσή του και ζητεί αιφνιδιαστικά νέες εκλογές για πρόεδρο του κόμματος, ωθώντας προς ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση και του ασκεί σκληρή κριτική. Αφού προηγουμένως κάνει μια σύντομη αναδρομή για τους λόγους παραίτησής του, διαπιστώνει ότι το κόμμα είναι «σαν να έχει γυρίσει την πλάτη στην κοινωνία, αν και μιλάμε συνεχώς για την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μας με αυτή», ενώ αναφέρει για τον Κασσελάκη ότι «φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της».

Παράλληλα ασκεί κριτική στους εσωκομματικούς αντιπάλους και όσους αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως και στους αποχωρήσαντες που συγκρότησαν τη «Νέα Αριστερά», λέγοντας ότι σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν.

«Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει», σημειώνει.

Από τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας την εντολή που έχει από τον Σεπτέμβριο ο κ. Κασσελάκης και ζητώντας νέα έκφραση της βάσης, ο νυν αρχηγός ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει, προφανώς σηκώνοντας το γάντι.

Πλέον, μένει να διευκρινιστεί την Παρασκευή η ακριβής διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.

Κυρίαρχο σενάριο είναι να εγκριθούν οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον κ. Κασσελάκη από το σώμα αυτού του συνεδρίου και να οριστεί η ημέρα της εκλογής, με την πλευρά Κασσελάκη να μιλά για την 1οη Μαρτίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στελέχη της άλλης πλευράς θεωρούν τις 2 εβδομάδες πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόσο για πολιτικούς, όσο και για τεχνικούς λόγους.

Κατατα φαινόμενα, ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει η όλη διαδικασία να είναι κατά το δυνατόν σύντομη και να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφού οι ευρωεκλογές είναι σε 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 11 Μαρτίου, άρα αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου, τότε μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Αμηχανία και πηγαδάκια

Πάντως, οι πρώτες αντιδράσεις από τα στελέχη, τους συνέδρους και τη βάση του κόμματος είναι μοιρασμένες, με τον διχασμό να είναι έντονος και βαθύς.

Άλλοι επικροτούν την κίνηση του κ. Τσίπρα, θεωρώντας ότι ήταν επιβεβλημένη, αλλά υπάρχει και η αντίθετη άποψη, που λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός όφειλε να εμφανιστεί στο συνέδριο και να παρουσιάσει εκεί τις απόψεις του και όχι με γραπτή δήλωση να ακυρώσει τη διαδικασία.

Οι συζητήσεις και τα πηγαδάκια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περίσσεψαν.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος κάθισε δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ ΜακΜπεθ.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Στο κατάμεστο Tae Kwon Do βρέθηκαν από νωρίς όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχασαν την ευκαιρία για… συντροφικές συζητήσεις και φωτογραφίες.

Η ομιλία της γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Χαιρετισμός γραμματέως ΠΕ Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρίας Συρεγγέλα στο 4ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Κύριε πρόεδρε
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας χαιρετίζω τις εργασίες του συνεδρίου σας.

Οι εκπροσωπήσεις στα συνέδρια κομμάτων από άλλα κόμματα είναι μια κίνηση πολιτικού πολιτισμού. Εκτιμώ πως με τον τρόπο αυτό περνάμε ένα όμορφο πολιτικό μήνυμα προς τους πολίτες που συνήθως μας βλέπουν να διαφωνούμε στη Βουλή ή και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Στη Νέα Δημοκρατία, είμαστε υπέρ του διαλόγου και είμαστε, επίσης, ανοικτοί στη διαφορετική άποψη. Αυτό το αποδείξαμε και στην πράξη πολλές φορές.

Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, εκτιμώ πως μπορούμε με τις διακομματικές συζητήσεις να καταλήξουμε σε κοινά σημεία αναφοράς, μέσω των οποίων θα μειωθεί το αίσθημα κομματικής εχθρότητας και θα ενδυναμωθεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Εμείς ως Νέα δημοκρατία, όπως λέει και η ιδρυτική μας διακήρυξη: θωρούμε πως για να λειτουργήσει ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα χρειάζεται ήπιο πολιτικό κλίμα, ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμούς που να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή εργάστηκε την προηγούμενη τετραετία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεχίζει να το κάνει δίνοντας, παράλληλα, μάχη με παθογένειες οι οποίες είναι καλά θεμελιωμένες στη χώρα. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί και ας ξεβολέψουμε ορισμένες και ορισμένους.

Ήδη έχουμε καταφέρει με σταθερά και τολμηρά βήματα να αναγεννήσουμε την ελληνική οικονομία, να ισχυροποιήσουμε την εθνική μας άμυνα, να αναδείξουμε την Ελλάδα ως διαμορφωτή των ευρωπαϊκών και όχι μόνο εξελίξεων. Φέραμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης, μειώσαμε την ανεργία και ενισχύσαμε το κοινωνικό κράτος.

Και όλα αυτά τα πετύχαμε μέσα σε συνεχείς αντιξοότητες. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την κλιματική κρίση και πρόσφατα και την κρίση ακρίβειας.

Αντιλαμβάνομαι πως απευθύνομαι σε ένα ακροατήριο το οποίο, μάλλον, δεν βλέπει τη κατάσταση όπως εγώ. Είναι αναμενόμενο, αλλά και πολιτικό υγιές να έχουμε διαφορετικές θέσεις σε ορισμένα θέματα. Πρέπει, ωστόσο, σε κάποια θέματα να έχουμε ένα σημείο επαφής -βάζοντας στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές.

Για παράδειγμα: θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε προς τα έξω την εικόνα της χώρα μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Όλες και όλοι φοράμε τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» όταν εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό. Υπάρχει κάποια ή κάποιος που να διαφωνεί με λογικά επιχειρήματα με την άποψη αυτή;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας εν όψη και των επικείμενων ευρωεκλογών. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων μας να είναι άνθρωποι ικανοί και με διάθεση να προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαι σίγουρη πως τις εργασίες του συνεδρίου σας θα απασχολήσουν και οι ευρωεκλογές.

Φυσικά, αντιλαμβάνομαι τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες λαμβάνει χώρα το συνέδριό σας, αλλά ουδεμία πρόθεση έχω να υπεισέλθω σε ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του κόμματός σας.



Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Σε λίγο καιρό συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η οποία συμπίπτει χρονικά και με την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σήμερα ζούμε τον πρόλογο μια νέας εποχής, με πολλές ευκαιρίες, αλλά και πολλές προκλήσεις. Οι συνθήκες απαιτούν πολιτική ωριμότητα και υπεύθυνη ηγεσία όχι μόνο από το κυβερνών κόμμα, αλλά από όλα τα κόμματα. Χρειαζόμαστε συναινέσεις, εμπεριστατωμένες προτάσεις και παραγωγικό διάλογο.

Εύχομαι το συνέδριό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο, των συναινέσεων, των προτάσεων και του διαλόγου και από τις πολιτικές ζυμώσεις που θα προκύψουν μέσα από αυτό να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας. Εύχομαι επιτυχία στο συνέδριό σας. Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα πορίσματά του.

Σας ευχαριστώ

Χαιρετισμός Ν. Κοτζιά: Συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού και αριστερού μετώπου

Την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης και συστράτευσης, ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Εμείς του Πράττω εκτιμούμε ως κύριο καθήκον μας την αναγέννηση της χώρας, την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, την ενδυνάμωση της αριστεράς του πατριωτισμού. Μακριά από αλαζονεία, ναρκισσισμό, και αυταρχισμό, μακριά από την παρακμή, τον κυνισμό και τις τυραννικές μεθόδους της Δεξιάς», είπε. Πρόσθεσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη, να κοπούν τα προνόμια των συνεταίρων τους της ολιγαρχίας, να χτυπηθεί ο παρασιτισμός και η διαφθορά, να υπάρξει δίκαιη κατανομή εισοδήματος και περιουσίας». Σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναγέννηση της κοινωνίας, «να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά, να υποσχεθούμε όλοι μαζί οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου ότι θα στηρίξουμε και θα ενδυναμώσουμε την καταπολέμηση της ακρίβειας, την πρωτογενή παραγωγή, την κοινωνική πρόνοια, την πρόσβαση στην ευθύνη και ποιοτική ενέργεια και στέγη σε ανθρώπινη περίθαλψη και σύστημα υγείας, σε λαϊκή παιδεία».

Ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στο Συνέδριο «άμεσα όλοι μας και από κοινού να δεσμευτούμε ότι μια κυβέρνηση της αναγέννησης που θα έρθει, θα καταργήσει κάθε αντισυνταγματικό νόμο που επιβάλλει το σημερινό καθεστώς». Ειδικότερα, είπε, «να συμφωνήσουμε ότι θα καταργήσει όλο αυτό το νομοθετικό εξάμβλωμα της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο υποβάθμιση και στραγγαλισμό των ακαδημαϊκών ελευθεριών και των δημοσίων ΑΕΙ. Κατάργηση από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση όλων των αυταρχικών και οπισθοδρομικών αλλαγών στους ποινικούς κώδικες».

Σημείωσε ότι «για να το πετύχουμε χρειάζεται να μελετάμε περισσότερο και να διδασκόμαστε από την ιστορία, να μελετάμε με κριτήριο το δίκιο του λαού, τις ανάγκες της πατρίδος, να διατυπώνουμε τεκμηριωμένα και με βάθος τις προτάσεις μας». «Η αριστερά και όλος ο προοδευτικός χώρος έχει ανάγκη από σχέσεις εμπιστοσύνης χωρίς ταλαντεύσεις, με σταθερό προσανατολισμό στην αξιοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και φοβάμαι ότι καθυστερούμε. Πρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα στην αποκατάσταση ενός δημοκρατικού διαλόγου ανάμεσα στις διαφορετικές προοδευτικές δυνάμεις, να εντείνουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης μετώπων απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι «μαζί με το διάλογο θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε αυτό που επείγει, ένα μέτωπο αντίστασης συστράτευσης ένα μεγάλο δημοκρατικό και αριστερό μέτωπο», γιατί «ο Μητσοτάκης και η ελληνική συντήρηση πρέπει να ηττηθούν».

Χαιρετισμός συμπροέδρου Οικολόγων Πράσινων, Κ. Ζιάβρα

«Χαιρετίζουμε το συνέδριο σας με ιδιαίτερη χαρά γιατί βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέουν κοινοί αγώνες», ανέφερε στο χαιρετισμό του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, Κωνσταντίνος Ζιάβρας. «Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση, την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής που θα κοστίσει στην Ελλάδα 700 δισ. μέχρι το 2100», τόνισε.

Ανέφερε ότι «πρωτοστατούμε για αγώνες στην κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά προχωράμε και ένα βήμα παραπέρα, διεκδικώντας ένα εντελώς διαφορετικό παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο που εγγυάται την δικαιοσύνη αλλά και την βιωσιμότητα, ένα μοντέλο που φιλοδοξεί να δώσει πράσινες απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας η Ευρώπη και ο πλανήτης». Σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση «είμαστε ανοιχτοί για διάλογο μαζί σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούμε ξανά σε αγώνες όπως η σημαντική μάχη αυτών των ημερών για την προστασία των δημοσίων πανεπιστημίων από μια άκρατη ευνοιοκρατία υπέρ των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με δίδακτρα». Ανέφερε ότι «στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε την φωνή όσων δεν έχουν φωνή, υπερασπιζόμενοι τους συμπολίτες μας που λυγίζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας και της ανέχειας».

Τσακαλώτος κατά Τσίπρα: «Όχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε»

Σκληρή απάντηση στη δήλωση-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε με ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τεμπονέρας: Είναι η ώρα των μελών

«Είναι η ώρα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να μιλήσει η οργανωμένη βάση και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε προσερχόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα.

«Σήμερα οι μόνοι νόμιμοι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες παίρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και διαμορφώνουν την επόμενη μέρα. Μια ημέρα γιορτής, μια ημέρα δημοκρατίας.», συμπλήρωσε.

Θέση στην εσωκομματική κρίση που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Νίκος Καρανίκας.

Με ανάρτησή του στο facebook, o κ. Καρανίκας τάσσεται κατά των νέων εσωκομματικών εκλογών και σαφώς υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η βάση δεν χρειάζεται να πάρει τόσο σύντομα μια απόφαση εκ νέου και στηλιτεύει τη στάση κάποιων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση Καρανίκα:

«Οχι άλλη εσωστρέφεια.

Ο Τσιπρας μίλησε συμφωνώντας με τον σύντροφο Κασσελακη ότι αν τον αμφισβητεί κάποιο όργανο, μόνο η βάση αποφασίζει και οχι το οργανο καθώς ο πρόεδρος με πρωτοβουλία του Τσιπρα εκλέγεται από την βάση.

Αλλά όπως είπε και ο Τσιπρας, ο κόσμος είναι μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας και οχι στα δικά μας εσωκομματικά του δικού μας κόσμου θα πω εγώ.

Οπότε δεν βρίσκω κανέναν λόγο να τρέξουμε πίσω από τα υπαρξιακά προβλήματα καποιων στελεχών της ΠΓ (είναι οργανο που δεν εχει τετοια αρμοδιότητα) και να θέσουμε στην βάση του κόμματος να πάρει μια απόφαση εκ νέου και μάλιστα μετά από τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Τα μέλη του κόμματος αποφάσισαν και συντάχθηκαν με τον σύντροφο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δεν θα κάνουμε το χατίρι στις προσωπικές αγωνίες των στελεχών.

Έχουμε σκοπό να κουράσουμε με τις παρεμβάσεις μας την ΝΔ ως κυβέρνηση και οχι τα μέλη του κόμματος».

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος.

«Χάσαμε μάχες αλλά οι πιο κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα & αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς & παλινωδίες. Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί… από το Λαό με το Λαό για το Λαό» σημειώνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης. Χάσαμε μάχες αλλά οι πιο κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα & αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς & παλινωδίες.
Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί… από το Λαό με το Λαό για το Λαό pic.twitter.com/q8nWWDJod6

— Γιώργος Καραμέρος (@karameros) February 22, 2024

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Ινδία: Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ινδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι νέοι ποινικοί κώδικες

4o Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμόγελα, πηγαδάκια και σέλφι πριν την ομιλία Κασσελάκη

Keywords
συριζα, tae kwon do, αλέξης τσίπρας, νεα δημοκρατια, σας ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ, εκλογες, ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπηση, θλίψη, twitter, february, τσιπρας, νέα, tae, kwon, αθηνα, βουλη, ελλαδα, υγιές, ψηφοδελτια, αει, βιωσιμότητα, facebook, λύση, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, οικολογοι πρασινοι, μιλα, μια ημερα, θλίψη, βημα, δημοκρατια, δουκας, εθνικη, ηγεσια, θεμα, ινδια, καριερα, οικονομια, οψη, πλαισιο, σθενος, φωτογραφιες, ωρα, time, αγωνες, αει, αζητητα, αμυνα, αναγεννηση, ανεργια, αξονες, απλα, εβδομαδες, βιωσιμότητα, βομβα, βρειτε, βρισκεται, γινει, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυστυχως, δηλωση, δωσει, ευκαιρια, ηθη, ειπε, υπαρχει, εκφραση, ελπιδα, ενεργεια, επιτυχια, ευθυνη, ευκλειδης, ευρωπη, ευχαριστώ πολύ, ζητα, ιδια, ιδρυση, εικονα, ομιλια, ηπιο, κυβερνηση, κινηση, κλιμα, κομμα, λαθος, λευκη, λειτουργια, λύση, λογο, μακρια, μηνες, μητσοτακης, μικρο, μαρια, νικο, παντα, ωριμοτητα, παμε, πλοιο, προβληματα, σεναριο, σιγουρη, συντομα, συντηρηση, σωμα, συγχρονο, τεμπονερας, τριτη, φυγαμε, φωνη, χρονικα, χαρα, ψηφιακο, κωνσταντινος, βηματα, δικιο, february, χωρα, ιδιαιτερο, kwon, κυριακου, μπροστα, tae kwon do, tae, θεματα, θεσεις, υγειας, υγιές, ξεκαθαρισμα, χερια
Τυχαία Θέματα