Ρολάκια πιπεριάς στο φούρνο

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό και συνοδευτικό, εύκολο και εντυπωσιακό που αξιοποιεί υπέροχα τις πολύχρωμες πιπεριές της εποχής. Συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρέατα και είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές συγκεντρώσεις με φίλους.

Υλικά για τη Συνταγή

2 πιπεριές (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)

100 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτοκομμένες φέτες

100 γραμμάρια τυρί που λιώνει (γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα, μοτσαρέλα) σε λεπτοκομμένες φέτες

Ελαιόλαδο για το ράντισμα

Τριμμένη φρυγανιά ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, προετοιμάστε τις πιπεριές για

το ψήσιμο στο φούρνο. Πλύντε τις όπως είναι ολόκληρες, στεγνώστε τις καλά και απλώστε τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήστε τις πιπεριές σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 250ο C για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις ψηθούν, όπως είναι ζεστές βάλτε τις μέσα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων ή ένα τάπερ και κλείστε καλά για να ιδρώσουν και να ξεφλουδιστούν ευκολότερα.

Μετά από 15 περίπου λεπτά, ανοίξτε τη σακούλα, αφαιρέστε το κοτσάνι και ξεφλουδίστε τις. Κόψτε την κάθε μια πιπεριά σε 4 μέρη (λωρίδες).

Απλώστε στην κάθε μια λωρίδα από μια φέτα λεπτοκομμένο ζαμπόν και μια φέτα τυρί που λιώνει. Τυλίξτε την πιπεριά σε ρολάκι και στερεώστε την στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.

Ραντίστε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τις με τριμμένη φρυγανιά ή παρμεζάνα, αν επιθυμείτε.

Ψήστε τις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης

Φατζ με σοκολάτα – ταχίνι

Χαλούμι σχάρας, σε ξυλάκια

Αφράτο και αρωματικό κέικ με σύκα

Keywords
Τυχαία Θέματα