Ρωσία: Άγρια επεισόδια σε διαδήλωση – Αναφορές για τραυματίες (Videos)

Μεγάλη διαμαρτυρία πολιτών καταγράφηκε στη Ρωσία, καθώς 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις μετά τη φυλάκιση ενός αντιπολεμικού ακτιβιστή.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές ενεπλάκησαν σε μάχες, ενώ υπήρξαν αναφορές για αρκετούς «τραυματίες» σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη μικρή πόλη Μπαϊμάκ, στο Μπασκορτοστάν, μια αγροτική περιοχή της Ρωσίας κοντά στα Ουράλια όρη.

Η

διαμαρτυρία προκλήθηκε μετά τη φυλάκιση ενός αντιπολεμικού ακτιβιστή, ο οποίος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για «υποκίνηση μίσους».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έδειχναν διαδηλωτές να πετούν χιονόμπαλες και κομμάτια πάγου και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα.

Περίπου 300 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων επιστρατεύτηκαν, αφού οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το ανεξέλεγκτο πλήθος, ενώ η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας λέγεται ότι έστειλε εφεδρικές δυνάμεις για να βοηθήσει. Ένας μάρτυρας δήλωσε: «Χτύπησαν τους ανθρώπους ανελέητα».

Στις συγκλονιστικές μαρτυρίες περιλαμβάνεται μια αναφορά ότι κάποια στιγμή, το εξαγριωμένο πλήθος περικύκλωσε και παγίδευσε τις δυνάμεις ασφαλείας του Πούτιν.

Ανάμεσα στις μαρτυρίες υπάρχει και μία σύμφωνα με την οποία ένας ιμάμης επιστρατεύθηκε προκειμένου να αποκαταστήσει την ηρεμία σε μία περιοχή που κατά βάση είναι μουσουλμανική. Ωστόσο η ομιλία του δεν είχε αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Το Ιράν ανακαλεί τον πρεσβευτή του από το Πακιστάν μετά τους βομβαρδισμούς

Ερυθρά Θάλασσα: «Τρόμος» στη ναυσιπλοΐα λόγω των επιθέσεων των Χούθι – Κίνδυνος για «ντόμινο» ανατιμήσεων και καθυστερήσεων

Ανησυχία στη Βρετανία για την Κέιτ Μίντλετον – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά

Keywords
Τυχαία Θέματα