Στέφανος Κασσελάκης: LIVE η ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινά στις 17:30 η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στη Βουλή. Εικόνα κανονικότητας, ανασύνταξης κι εξωστρέφειας επιχειρεί να εκπέμψει η Κουμουνδούρου μία εβδομάδα μετά την διάσπαση και λίγο μετά την συγκρότησης νέας κοινοβουλευτικής ομάδας από τους αποχωρήσαντες. Παρών στη συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας,

με χειροκροτήματα τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του κόμματος. Ενός λεπτού σιγή για τον Βασίλη Βασιλικό.

Χθες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε σήμα ότι το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου θα τηρηθεί όπως έχει αποφασιστεί λέγοντας πως θα γίνει στην ώρα του, δηλαδή 23 – 25 Φεβρουαρίου αν και κάποιοι από την στενή ηγετική ομάδα εξακολουθούν να δείχνουν προτίμηση στην προοπτική αυτό να γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το παρών στη συνεδρίαση. Ο ίδιος μπήκε στην αίθουσα και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθισε στα πίσω έδρανα, δίπλα στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

«Είναι μια βαριά μέρα σήμερα. Γιατί αν για όλη την Ελλάδα ο Βασίλης Βασιλικός ήταν ο συγγραφέας που συνομίλησε με την Ιστορία και τη Δημοκρατία, για εμάς ήταν κάτι ακόμα: Ο σύντροφός μας. Ο άνθρωπος που κόσμησε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2019. Ο βουλευτής που κόσμησε το ελληνικό κοινοβούλιο την περίοδο 2019 – 2023 με το ήθος και την προσωπικότητά του. Μία προσωπικότητα που έχουν λίγοι. Αυτοί που μπορούν να γίνουν καταγραφείς του αιώνα τους. Να μετατρέψουν το ιστορικό δράμα της χώρας τους σε παγκόσμιο γεγονός. Θα ήθελα να σας ζητήσω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο» είπε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο κ. Κασσελάκης και οι βουλευτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

«Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές» τόνισε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στην διάσπαση, ενώ επισήμανε ότι «η ηθική μας Κοινοβουλετική Παρουσία είναι και θα είναι 47 Βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός».

«Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους. Το ότι για μήνες δεν βγήκαν ΜΙΑ φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κάναλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές. Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία, αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει» είπε.

«Μην ανησυχείτε… η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο των εκλογών

Φρέντι Μπελέρης: Πυρά κατά του Ράμα – Καταγγέλλει σχέδιο φτωχοποίησης της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία (audio)

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Κασσελάκης, LIVE, ΣΥΡΙΖΑ,stefanos kasselakis, LIVE, syriza