Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του το απόγευμα – Αμηχανία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται εκτός απροόπτου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο πλαίσιο της κάλπης που θα στηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο 35χρονος πρώην υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και επιχειρηματίας με δραστηριοποίηση στον τομέα της ναυτιλίας,

αναμένεται, λοιπόν πως θα είναι η 5η υποψηφιότητα στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξης Τσίπρα.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι η επισημοποίηση επίκειται άμεσα, σήμερα το απόγευμα, με βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς. Το βίντεο είναι ήδη έτοιμο και φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Νίκου Σούλη.

Την Τρίτη μάλιστα σχεδιάζει να βρεθεί στα Χανιά κι εκεί να κάνει ουσιαστικά την πρώτη δημόσια εμφάνιση και να σηματοδοτήσει την εκκίνηση της εκστρατείας του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χτες, εν μέσω εντεινόμενων πληροφοριών για τη διαφαινόμενη υποψηφιότητά του, ο ίδιος έδειξε να συντηρεί το ενδιαφέρον. Με αναρτήσεις του στο facebook και το tik tok προανήγγειλε πως σύντομα θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πλατφόρμα του, με αφετηρία την πλατφόρμα που δημοσιοποίησε μια εβδομάδα πριν, η οποία όπως ανέφερε είναι ανοικτή σε βελτίωση και προσθήκες. Προς τούτο προέτρεψε τους «φίλους» στα κοινωνικά δίκτυα να συνεχίσουν να του στέλνουν τις προτάσεις τους, τις οποίες όπως διαβεβαίωσε, διαβάζει προσεκτικά και ενσωματώνει στο σχέδιο που θα παρουσιάσει.

Σημειώνεται πως σταδιακά όλο τον Αύγουστο ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε έντονη κινητικότητα με επισκέψεις και περιοδείες στην Περιφέρεια, παρεμβάσεις στα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, βρέθηκε στη Ρόδο μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, δίνοντας την αίσθηση πως εδώ κάτι υπάρχει. Στη συνέχεια, την περασμένη Δευτέρα, προκάλεσε έκπληξη δημοσιοποιώντας στο προφίλ του στο Facebook πολιτική πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης». Η υποδοχή του από ένα τμήμα του κόσμου που παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, (αλλά ενδεχομένως δεν είναι και πολύ «ζεστός» πλέον), ήταν ενθουσιώδης και η εκδήλωση στήριξης με προτροπή από πολλούς να θέσει υποψηφιότητα, κλιμακώθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι μετά την δημοσιοποίηση της πλατφόρμας του, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης, ανακοίνωσε την ένταξή του στην ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού της Ανοιχτής Πόλης. Ειρήσθω εν παρόδω, στα τέλη Ιουλίου όσο ήταν ακόμη ανοιχτή η συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, η Έλενα Ακρίτα είχε προτείνει, να είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα.

Εφόσον εκδηλωθεί η υποψηφιότητά του αναμένεται πως θα έχει τη δημόσια και ενεργό στήριξη του Παύλου Πολάκη. Ήδη ο τελευταίος έχει προβάλει τις αναρτήσεις του νέου διεκδικητή της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ, επευφημώντας τον, ενώ η εικόνα που έρχεται από το παρασκήνιο είναι πως ο ίδιος κι ένα κομμάτι της κατακερματισμένης Κίνησης Μελών «επενδύει» στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η πλευρά αυτή εκτιμά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναπτύσσει πολύ μεγάλη δυναμική και μπορεί να φέρει κόσμο στην κάλπη και στον ΣΥΡΙΖΑ, να τονώσει γενικότερα το ενδιαφέρον για το κόμμα, καθώς αυτό εμφανίζεται μειωμένο λόγω της απογοήτευσης από τις εκλογές και την αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία.

Επιφύλαξη και προβληματισμός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπέμπει ενθουσιασμό, αλλά επιφύλαξη, προβληματισμό και καχυποψία, έστω κι αν οι περισσότεροι δεν εκφράζονται ανοιχτά και δημόσια – άλλωστε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι επίσημο για να τοποθετηθεί, αλλά γενικότερα δεν φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και μετά, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών πρώτης γραμμής.

Πολλοί είναι εκείνοι πάντως, και όχι μόνο από μία τάση, που θεωρούν ότι ο τρόπος που προωθείται η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι άκρως επικοινωνιακός, ότι οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει στοιχειώδεις και αυτονόητες για αριστερό κόμμα, ότι παρακάμπτει τη συλλογική και πολιτική λειτουργία του κόμματος, ακόμα και ότι «ευτελίζει» την εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Από τις πιο εκρηκτικές και χειμαρρώδεις δημόσιες αντιδράσεις μέχρι στιγμής ήταν αυτή του Τάκη Κατσαρού, μέλους των 53, ο οποίος έθεσε θέμα προσωπικής στρατηγικής, από κάποιον που δεν έχει καμία ιδιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι γνωστό αν είναι καν μέλος, ζήτησε δε να επιληφθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε άραγε οποιοδήποτε μέλος του κόμματος να κάνει το ίδιο; Να εξαγοράζει δημοσιότητα; Να στήνει μηχανισμό προβολής σε μη εκλογική περίοδο; Να επισκέπτεται περιοχές και να προβαίνει σε δηλώσεις, παρ’ ό,τι δεν έχει καμιά επίσημη ιδιότητα; Καταλαβαίνει κανείς τη διαλυτική επίδραση τέτοιων πρακτικών;».

Ανάρτηση με νόημα έκανε χθες και ο Στέλιος Παππάς, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, διοικητής του ΟΑΣΘ επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πατέρας του Νίκου Παππά, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι αυτός που πρώτος θα ζημιωθεί από αυτή την υποψηφιότητα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το καλύτερο σχολείο [σ.σ. για την πολιτική] είναι αυτό που συσσωρεύει μακρόχρονη γνώση και εμπειρία από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα, από το πρωτοβάθμιο σωματείο ως το επίπεδο της κυβέρνησης. Μόνο μέσα από αυτήν τη διαδικασία αναδεικνύονται ηγέτες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για ηγέτες της Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα την Τρίτη η Μελόνι – Συνάντηση με Μητσοτάκη για μεταναστευτικό

Πώς ανακατεύει την εσωκομματική τράπουλα και προκαλεί αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Κασσελάκη

«Σπαρτιάτες»: Στηρίζουμε Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων – «Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ»

Keywords
Τυχαία Θέματα