Στέφανος Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί – Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα» (Video)

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Βουλή, τοποθετείται ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του κόμματος.

«Είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τιμή και ευθύνη μπροστά στους πολίτες. Να δεσμευτούμε μαζί ότι αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη

και δημοκρατικό ήθος», είπε αρχικά.

«Για μένα η διαδρομή του καθενός και της καθεμία από εσάς αποτελεί έναν ξεχωριστό οδικό χάρτη για να οικοδομήσουμε το πιο ισχυρό και συμπαγές αντιπολιτευτικό μέτωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ακόμα ο κ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στο ειρωνικό «Φαμελλάκης» που ακούστηκε για τον ίδιο από τον Μάκη Βορίδη τόνισε πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να ειρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες».

«Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε μετά τον Ιανό ο κ. Μητσοτάκης, προσφέρει μόνο ειρωνεία, πόνο και χαστούκια στους συμπολίτες μας».

«Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση».

«Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού».

«Θεωρεί τους Έλληνες χειραγωγούμενους ο κ. Μητσοτάκης».

Για την επίσκεψη σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα είπε: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και πάνω απ’ όλα από τα ίδια τα παιδιά ειρωνεύονται. Ε ναι λοιπόν. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή από ανθρωπιά και αλληλεγγύη την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Για οκτώ air condition για να μην κρυώνουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι το χειμώνα. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά για ένα διάδρομο και ένα ποδήλατο για να αθλούνται. Την έκανα τη δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Καραμανλής. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά ή οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης».

«Εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη – και γι’ αυτό θα κριθώ – να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων», ανέφερε.

«Ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ο ρόλος που επιφυλάσσω για τον εαυτό μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ενώνοντας τις ψυχές μας και τις διαδρομές μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών. Το πιστεύουμε αυτό; Ας το κάνουμε! Το αξίζουμε», είπε στη συνέχεια.

«Ας φέρει αύριο στη Βουλή την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία…», είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική».

«Σε λίγες μέρες θα κληθείτε για τον προϋπολογισμό. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι αδιανόητο να προστατεύει κάποιος την περιουσία του χωρίς να πληρώνει έξτρα. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι καλό πράγμα η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Υγείας… Θα υπερηφανευτούν για τη δήθεν επενδυτική βαθμίδα, την ίδια στιγμή που δεν προβλέπουν μέτρα για τα νοικοκυριά, τους πλειστηριασμούς».

«Στο τέλος της ημέρας, δεν νιώθουν τον πόνο, την ανασφάλεια, την αγωνία και την ανάγκη για προκοπή των νέων. Επιτρέπουν μόνο την εξαγωγή τους και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε».

Διαβάστε επίσης:

Ανυπότακτη Αττική: Συνεργάτης του Τζήμερου και πολιτευτής που εξίσωνε τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Ιωακειμίδη

Η κατάντια ενός πλασιέ μισογυνισμού και ομοφοβίας: Ο Ασκητής και η θεωρία του για το τι είναι «ζευγάρι»

Ελληνοτουρκικά: Η κυβέρνηση διαψεύδει τα τουρκικά ΜΜΕ για την άμυνα των νησιών

Keywords
Τυχαία Θέματα