Στου Αιγαίου τα νησιά σφάζονται παλληκάρια

Τα νησιά του Αιγαίου πήρανε σβάρνα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας – και καλά κάνουν. Οι νησιώτες έχουν ένα σωρό λόγους να αισθάνονται ανήσυχοι αυτή την περίεργη εποχή:

● Τις κορώνες του Ερντογάν και των δικών του, που κυμαίνονται από την ωμή απειλή μέχρι το επικίνδυνο καραγκιοζιλίκι – από το ένα άκρο στο άλλο χωρίς σταματημό.

● Την αγωνία τους για το αν φέτος ο τουρισμός θα καλύψει ένα μέρος από τις χασούρες της πανδημίας και θα δώσει μια γερή ανάσα στην τσέπη τους.

● Την αγωνία τους μήπως

σκάσει ένα νέο μεταναστευτικό καλοκαιριάτικα – το βόρειο Αιγαίο νιώθει ακόμα τις αναταράξεις από τα προηγούμενα χρόνια.

● Την επιπλέον αγωνία τους επειδή όλα στα νησιά – από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα – είναι ακριβότερα απ’ όσο στα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

● Το μόνιμο και δίκαιο αίσθημα ότι η πολιτική εξουσία κινείται με τη λογική πως Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα – άντε και η Θεσσαλονίκη.

Οι δύο μεγάλοι παίκτες του συστήματος είναι, φυσικά, σε προεκλογική εκστρατεία διαρκείας. Άρα ο καθημερινός καβγάς είναι στο πρόγραμμα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι αν και πόσο θα συγκρουστούν. Ούτε αν αυτό θα γίνει με αστική ευγένεια ή με τσαμπουκάδες. Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να αντιλαμβάνεται ότι αυτό γίνεται για λογαριασμό του. Ότι, τέλος πάντων, πλακώνονται για πάρτη του. Και οι νησιώτες, που ζουν με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, έχουν μια ανάγκη παραπάνω…

Διαβάστε επίσης:

Οι πρόωρες εκλογές, η ΔΕΘ και τα «κρυφά» γκάλοπ

Οι δήμαρχοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά «κλειδώνουν» για την ΝΔ

Οι υπουργοί που παίζουν τις παραπονεμένες χήρες

Keywords
Τυχαία Θέματα