Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), το οποίο συζητείται σήμερα (25/4) στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ένσταση εκ μέρους της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και, πιο συγκεκριμένα, για τα άρθρα 3

ως 13 (σ.σ.: «Σύσταση και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε.), καθώς θεωρούμε ότι παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ.1 και άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος», σημειώνει ο Νίκος Παπάς.

«Το νερό έχει “ταλαιπωρηθεί” την τελευταία δεκαετία και έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες κάνουν καθαρό, όχι μόνο ότι η διαχείριση των υδάτων πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο κράτος, αλλά και αν υπάρχει κρατικός φορέας ο οποίος έχει άλλους σκοπούς από την επαρκή παροχή ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού στον πληθυσμό, αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι το νερό είναι ένα ζωτικής σημασίας αγαθό», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από την Κω: «Δεν είναι δυνατόν να είμαστε μια χώρα που να μη μπορεί να γιατρέψει τους πολίτες της. Τι σόι χώρα είμαστε;»

Η ακραία σύγκρουση στα δεξιά της Nέας Δημοκρατίας και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συνάντηση Μητσοτάκη Ιερώνυμου

Κικίλιας για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη»

Keywords
Τυχαία Θέματα