ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ανεβάζει τον πήχη κατακόρυφα για τις ευρωεκλογές και εισηγείται «προκριματικά ψηφοδέλτια»

Πολύ ψηλά έθεσε χθες τον πήχη για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο του Alpha και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Μια συνέντευξη που προβλήθηκε σε χρόνο παράλληλο με τα «αποκαλυπτήρια» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που συγκροτήθηκε μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

από τους βουλευτές που αποχώρησαν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε πως ο στόχος για τις ευρωεκλογές είναι η «απόλυτη ανατροπή», δηλαδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις (πλην μίας μόνο, αυτής της Real Polls για την εφημερίδα Documento, όπου παραμένει δεύτερος) καταγράφεται πλέον ως τρίτο κόμμα, έχοντας υποχωρήσει αρκετές μονάδες κάτω από το καταστροφικό αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλιστα ο ίδιος αναγνώρισε ότι το κόμμα έχει μόλις περάσει μια διάσπαση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, «στο χαμηλότερο που έχει υπάρξει εδώ και καιρό».

Πώς από αυτό το πολύ χαμηλό σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ ως τις ευρωεκλογές, δηλαδή σε πέντε – έξι μήνες από τώρα θα εκτοξευθεί στην πρώτη θέση ο Στέφανος Κασσελάκης δεν το εξήγησε αναλυτικά.

Έδειξε μόνο ότι ο ίδιος ποντάρει σε δύο πράγματα, το σχέδιο, που όπως υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει και ο κόσμος θα το δει το επόμενο διάστημα. Και στο ότι μετά τις αποχωρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα, ταυτόχρονα όμως «θα υπάρξει μια μεγάλη ανανέωση, θα υπάρξει μια ριζική ανασυγκρότηση». Προφανώς, είπε «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτή την εικόνα, αλλά κάθε μέρα που περνάει, βελτιωνόμαστε. Κάθε μέρα που περνάει, ανανεωνόμαστε. Και χρειάζεται ένα σχέδιο. Το έχουμε το σχέδιο. Θα το δει ο κόσμος».

Στόχος η «απόλυτη ανατροπή» – «Δε θα έχω τύψεις ό,τι κι αν συμβεί»

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πιο συμπαγές κόμμα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή» είπε σε άλλο σημείο, δηλώνοντας «άκρως πεπεισμένος ότι το σχέδιο το οποίο εκτελούμε θα πετύχει και πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Στο επίμονο δε ερώτημα του δημοσιογράφου τι θα συμβεί αν περάσει κάτω από τον πήχη, αν σκέφτεται δηλαδή ότι τότε δεν θα μπορεί να είναι άλλο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «δεν θα έχω τύψεις ό,τι και να συμβεί».

Επέμεινε πάντως πως η κοινωνίας «θα δει την αυθεντικότητα σε αυτό το οποίο κάνουμε» και πρόβλεψε ότι θα υπάρξει μεταστροφή του κόσμου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ: «θα δείτε ξαφνικά ένα κύμα να αλλάζει. Θα δείτε ξαφνικά ότι ο κόσμος θα σκεφτεί ότι κάτι πάει να γίνει σε αυτή τη χώρα».

Στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προκριματικές εκλογές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές, απόφαση που όπως είπε θα πρέπει πρώτα να περάσει από το Συνέδριο. Κεντρικό ρόλο στον συντονισμό για τις ευρωεκλογές αναμένεται να αναλάβουν οι εναπομείναντες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. «Είναι πάρα πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν όλο το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο στο να είναι μια ομάδα, μια γροθιά με το μήνυμά μας για τις ευρωεκλογές».

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, σημείωσε πως θα υπάρξει μια «διαδικασία ανάδειξης από προκριματικά ψηφοδέλτια». Και εξήγησε περαιτέρω πως «θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία και μετά θα πρέπει να περάσουν από την κοινωνία να δείξουν όχι μόνο τις ικανότητές τους, αλλά και την ενσυναίσθησή τους, τη διάδραση με την κοινωνία».

Τα μηνύματα Τσίπρα από τη Ρώμη

Στο μεταξύ, μηνύματα έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρώμη, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συνάντησε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε.

Με βάση και το πλαίσιο της συζήτησης με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την Ιταλία, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, με το βλέμμα σε αποχωρήσαντες και Κουμουνδούρου:

«Η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μόνο εκλογικές, αλλά πολιτικές και ιδεολογικές.

Και θα είναι ολοένα και πιο δύσκολες όσο δεν κατανοούμε ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται εντός των τειχών».

Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Έφυγε από τη ζωή ο διπλωμάτης Χρήστος Ζαχαράκις

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θα έρθει στη Βουλή, όταν αποφασίσει ο… Μητσοτάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα