ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συνέδριο, καθημερινότητα και εσωκομματική τρικυμία για τις Σπέτσες επιφυλάσσει στον Κασσελάκη η επιστροφή του στην Αθήνα

Οι τελευταίες διευθετήσεις για το συνέδριο, η κοινοβουλευτική δουλειά και η λεγόμενη «καθημερινότητα» βρίσκονται στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ, με μία τριήμερη στάση στην Κωνσταντινούπολη, όπου παραβρέθηκε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Στο μεταξύ έχει να αντιμετωπίσει και την αναταραχή στο εσωτερικό για το τριήμερο στις Σπέτσες.

Την ώρα που θεωρητικά

τομεάρχες και βουλευτές «τρέχουν» να ετοιμάσουν τα power point με τις προτάσεις τους για σχέδια νόμου, φαίνεται να υπάρχει και μια αναμονή για το αν ο πρόεδρος θα επανεξετάσει την πρωτοβουλία του, ειδικά αν εκφραστούν αντιρρήσεις στα όργανα.

Οι περισσότεροι έχουν αποφύγει να εκφραστούν δημόσια, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες όμως εκφράζουν διαφωνία έως και δυσαρέσκεια για την επιλογή το τριήμερο να γίνει στις Σπέτσες άνευ κάποιου πολιτικού συμβολισμού και για το γεγονός ότι θυμίζει μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Κάποιοι αν και δεν καλοβλέπουν το εκτός έδρας τριήμερο μίτινγκ, δεν σκοπεύουν να κάνουν «αντάρτικο» απέχοντας, ενώ άλλοι ζυγίζουν το τι θα κάνουν. Δημοσίως μόνο η Κυριακή Μάλαμα έχει δηλώσει ότι δε θα παραστεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του. Η Έλενα Ακρίτα ήταν από τους βουλευτές που αντέδρασαν άμεσα, αλλά δεν τοποθετήθηκε ως προς το αν θα παραστεί, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη, στο τέλος της εβδομάδας διαβεβαίωνε πως συνομίλησε με όλους τους βουλευτές και κανείς δεν έφερε αντιρρήσεις, παρότι η επιλογή αυτή «ξένισε».

Στο κάδρο της εσωκομματικής αναστάτωσης μπαίνει και το θέμα με την «αποκάλυψη» του Μανώλη Καπνισάκη για την πρόταση υπουργοποίησης που όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του, δέχτηκε από τον Κ. Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης πριν τις εκλογές του 2019 αλλά απέρριψε. Τα όσα υποστήριξε ο κ. Καπνισάκης προκάλεσαν κόντρα με το Μαξίμου, το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας πρότασης.

Τα παραπάνω θεωρούνται από αρκετούς κινήσεις άνευ ουσίας σε μια στιγμή που το κόμμα έχει ουκ ολίγα ζητήματα να ασχοληθεί και πρώτα και κύρια το Συνέδριό του, ενώ εκτρέπουν την αντιπαράθεση με τη ΝΔ σε ζητήματα που δεν αφορούν την κοινωνία.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν στην κορυφή της ατζέντας την ακρίβεια αλλά και ζητήματα όπως τα εθνικά (με αφορμή τις δηλώσεις Συρίγου) και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο ο θόρυβος δημιουργείται γύρω από ζητήματα όπως το τριήμερο, η «πρόταση υπουργοποίησης», το προσωπικό δάνειο, νωρίτερα μέσα στις γιορτές. Εν ολίγοις η ηγεσία, με τις κινήσεις τις δείχνει να επισκιάζει την βασική πολιτική της ατζέντα, ρισκάροντας και τον κίνδυνο επιστροφή στην εσωστρέφεια.

Κατά τα λοιπά, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στο γάμο με το που θα ανοίξει η Βουλή (δηλ. από σήμερα).

Το Σαββατοκύριακο, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς η Κεντρική Επιτροπή θα εγκρίνει τα κείμενα για το συνέδριο και θα λήξει τις όποιες εκκρεμότητες προκειμένου να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος για το συνέδριο που θα γίνει στις 23 – 25 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Νέα Αριστερά: Πυκνό δίμηνο δράσεων με οργανωτικό και πολιτικό χαρακτήρα – Στεγαστική κρίση, γάμος ομοφύλων και νεανική βία στην ατζέντα

Φάμελλος: Αν ήταν προσωπική η τοποθέτηση του Συρίγου θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο Μητσοτάκης

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κασσέλακη – Ιμάμογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα