ΣΥΡΙΖΑ: Στο «μέτωπο» της Θεσσαλίας οι υποψήφιοι αρχηγοί – Τεστ η κόντρα με Μητσοτάκη

Στο «μέτωπο» της Θεσσαλίας έχουν στρέψει μοιραία την προσοχή τους οι 5 υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι οποίοι μετά και την αναβολή των εκλογών για την επόμενη Κυριακή, έχουν προσαρμόσει τις εκστρατείες τους πλήρως στην τραγική επικαιρότητα των ημερών.

Η ρητορική τους φεύγει πλέον από την επόμενη μέρα του κόμματος και εστιάζει στις σοβαρές ολιγωρίες της κυβέρνησης και τις «τεράστιες ευθύνες» – διακρίνεται εδώ κι ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδείξει πληρέστερα τις κυβερνητικές

ευθύνες και θα ασκήσει την πιο δριμεία κριτική. Ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί καλύτερα στον Μητσοτάκη.

Είναι σαφές ότι σε αυτή την καταστροφή ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά αλλά και ο κάθε υποψήφιος χωριστά, έχουν ήδη μπει στην διαδικασία ανάδειξης των ευθυνών ταυτόχρονα με τις εκκλήσεις για την διάσωση και ανακούφιση των πληγέντων, εντοπισμό των αγνοουμένων, κλπ.

Τον τόνο έδωσε ο Νίκος Παππάς ο οποίος τράβηξε μια διαχωριστική γραμμή από τη στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές της πανδημίας, με τη φράση «δεν υπάρχει “ θα τα πούμε μετά”, τώρα θα μιλήσουμε και για τις ευθύνες».

Κατά τη χθεσινή μέρα η Έφη Αχτσιόγλου, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Μαγνησία, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ο Ευκλείδης τσακαλώτος συνέντευξη του το προηγούμενο βράδυ στο κανάλι Attica ανέφερε πως οι εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλία συνιστούν έναν «πολιτειακό και διοικητικό εκφυλισμό» ενώ απέδωσε τεράστιες ευθύνες στον πρωθυπουργό και στο διαχειριστικό κομμάτι αλλά και στο ιδεολογικό εμπεδώνοντας την αντίληψη πως ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό και στρέφοντας έτσι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Χθες, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων κατήγγειλε διενέργεια 42 πλειστηριασμών το τελευταίο τριήμερο στην περιοχή την ώρα της «ανείπωτης τραγωδίας», εγκαλώντας την κυβέρνηση ως «ανάλγητη» κι «επικίνδυνη». Έκανε λόγο για «γιγαντιαίες ευθύνες» της κυβέρνησης και τόνισε πως δεν μπορούμε να μην μιλάμε γι’ αυτές.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο ότι τρία χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες του Ιανού η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ενώ «έπεσαν στην περιοχή» περίπου 700 εκ. ευρώ για τα οποία υπάρχει το ερώτημα πού πήγαν αυτά τα χρήματα, στην ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση για τους αγνοούμενους και στις ευθύνες για το ότι η κυβέρνηση αγνόησε τα σχέδια κινδύνου πλημμύρας που έδειχναν στο κόκκινο τη Θεσσαλία και η κυβέρνηση τα αγνόησε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του στα ΝΕΑ υπό τον τίτλο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» και με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις φωτιές αμέσως πριν, έκανε λόγο για αποτυχία και κατάρρευση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας που την περιβάλλει «μετέτρεψαν το Ταμείο ανάκαμψης σε βαλίτσα με ρουσφέτια» κι ενώ «πούλησαν» σταθερότητα, ασφάλεια και διεθνές κύρος, «ερημώνουν τη χώρα από τον φυσικό πλούτο της, εκκενώνουν τη χώρα από τους ανθρώπους της».

«Έχουν πετάξει λευκή πετσέτα», κατέληγε, «ας πάρουμε την ευθύνη της ανασυγκρότησης στα χέρια μας». Επίσης, νωρίς χθες το πρωί σχολίασε τις εικόνες από τα πνιγμένα στη λάσπη ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, διαμηνύοντας πως από την κυβέρνηση «θα λογοδοτήσουν» γιατί «ενάμιση μήνα μετά τις εκρήξεις στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο έμεινε κι αυτή ξέφραγο αμπέλι». Επίσης, ανέβασε βίντεο στο τικ τοκ με τις ίδιες εικόνες προ τριετίας, τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται τη Θεσσαλία λόγω του «Ιανού», διαμηνύοντας και πάλι «τέρμα οι “αναποδιές», είστε παρελθόν, η χώρα θα πάει μπροστά».

Ο Νίκος Παππάς επισκεπτόμενος πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας αναφέρθηκε στις έγκαιρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων παρά τις οποίες «η προστασία του πληθυσμού υπήρξε μηδενική», έθεσε σειρά από ερωτήματα για την πολιτική προστασία, τον κεντρικό μηχανισμό, την καθυστερημένη συνδρομή του στρατού και τη διανομή τροφίμων και νερού στους πληγέντες. «Δεν υπάρχει περίπτωση να απλωθεί πέπλο σιωπής για τις ευθύνες. Τώρα θα συζητήσουμε τις ευθύνες των ανευθυνο – υπεύθυνων» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Maricik στο topontiki.gr: «Αθήνα και Σκόπια εργάζονται για την ένταξη της Bόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»

Κακοκαιρία Daniel: Πάει ξανά στη Λάρισα ο Μητσοτάκης – Στις 19:00 ανακοινώνει τα μέτρα κρατικής στήριξης

Αγοραστός: «Δεν υπήρξε λάθος, αυτός ο κατακλυσμός του Νώε ήταν χιλιετίας»

Keywords
Τυχαία Θέματα