ΣΥΡΙΖΑ: Τα εμπόδια για την είσοδο Κασσελάκη στη Βουλή, η αντίστροφη μέτρηση για το στρατό και η νέα παρέμβαση Τσίπρα

Μπορεί από την Κουμουνδούρου να δόθηκε προχθές ένα σήμα ότι δεν είναι και απίθανο να δούμε τον Κασσελάκη βουλευτή ωστόσο τις τελευταίες ώρες ενισχύεται η αίσθηση ότι αυτό είναι μάλλον δύσκολο, παρά το ότι υπήρξε ένα κλίμα επίσπευσης εξελίξεων.  

Η εξίσωση δε φαίνεται απλή, καθώς εμφανίζονται εμπόδια όσον αφορά τους επιλαχόντες, ενώ και ο Όθων Ηλιόπουλος, προς τον οποίο φαίνεται να στρέφονται οι πιέσεις για παραίτηση, εξέπεμψε εκνευρισμό με τα σχετικά σενάρια.

Μιλώντας στο ethnos.gr η επιλαχούσα Ζωρζέτα Λάλη (είναι μία θέση πριν τον Κασσελάκη, 8η

στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος επικοινώνησε μαζί της το βράδυ της Πέμπτης και αφού συζητήσαν σε καλό κλίμα την ρώτησε για τις προθέσεις της σε σχέση με την έδρα. Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στην εν λόγω ιστοσελίδα, του διεμήνυσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας την τίμησε τοποθετώντας την στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επομένως αν έρθει η σειρά της θα τιμήσει την απόφασή του «από την θέση του μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Κάτι που στην Κουμουνδούρου ήχησε ως επιβεβαίωση εκτιμήσεων πως ενδεχόμενα θα ήθελε να κρατήσει την έδρα για τη Νέα Αριστερά, την οποία πλέον στηρίζει.

Ένα ακόμη πρόσωπο του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, έχει μετακινηθεί σε άλλο πολιτικό χώρο, τον «Κόσμο» του Πέτρου Κόκκαλη (άρα βάσιμο να σκεφτεί κανείς κάτι ανάλογο), ενώ ο Όθων Ηλιόπουλος, ερωτηθείς για μία ακόμη φορά για το αν θα αφήσει την έδρα (Action 24), είπε με ενόχληση ότι δεν ξέρει τι θα κάνει και επιχείρησε να κλείσει το θέμα.

Πάντως, με βάση την αποκάλυψη της κ. Λάλη, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε να διερευνά ο ίδιος του τι θα κάνουν οι επιλαχόντες, αν και την Πέμπτη δινόταν η εικόνα πως ο ίδιος δεν κάνει καμία κίνηση, δεν αναζητά τρόπους να μπει στη Βουλή, ούτε «κινεί νήματα» στο παρασκήνιο.

Θετική ατζέντα λίγο πριν τη θητεία

Πλέον, ο Κασσελάκης μπαίνει σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης μέχρι την είσοδό του στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης, την ερχόμενη Παρασκευή.

Έτσι, έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες ένα πυκνό πρόγραμμα με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρώσει σε μια θετική ατζέντα, αναδεικνύοντας τις θέσεις και της προτάσεις του για κρίσιμα ζητήματα.

Το πρόγραμμά του λοιπόν περιλαμβάνει διήμερη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή και την Δευτέρα, εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι δηλώνει η νέα παρέμβαση Τσίπρα

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η επανεμφάνιση Τσίπρα, λίγες μέρες μετά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο της Καθημερινής και δύο εβδομάδες μετά την παρέμβασή του προ του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τρίτη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, εξακολουθεί να αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε καταρχάς την εντύπωση ότι θα πυκνώσει στο εξής τις παρεμβάσεις του.

Παράλληλα, φαίνεται πως δίνει και ένα σήμα σταθερού διαχωρισμού του από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα επιχειρεί να εκφράζεται αυτόνομα, πέρα και πάνω από τα όσα εκπέμπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, (αφήνοντας να αιωρείται και μια αίσθηση ότι πιθανώς δεν τον καλύπτουν ως περιεχόμενο, ύφος, κλπ) με το βλέμμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το πρωί της Παρασκευής, και λίγο μετά την ανάρτηση Κασσελάκη με τις 5 προτάσεις, ο πρώην πρωθυπουργός με γραπτή του δήλωση (η οποία πάντως δόθηκε μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) έκανε μια χωριστή πολιτική τοποθέτηση για το νομοσχέδιο.

Στη δήλωσή του:

-χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «αντιδραστικό» κάνοντας λόγο για «αντιδραστική ρεβάνς»

-ερμήνευε το χρονικό σημείο της προώθησής του ως απότοκο της αλαζονείας της κυβέρνησης που επικαλείται το 41% αλλά και λόγω του ότι η ίδια διαμόρφωσε το έδαφος για την παραβίαση του Συντάγματος, με την συνεχή απαξίωση των θεσμών τα προηγούμενα χρόνια.

-απέδιδε στην κυβέρνηση πρόθεση εξυπηρέτησης ημέτερων συμφερόντων προσφέροντάς τους μια ευκαιρία κερδοσκοπίας τόσο μεγάλης «που δε μπορεί να περιμένει τα τρία χρόνια που απαιτούνται για την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση».

Τέλος έστειλε το μήνυμα ότι το νομοσχέδιο μπορεί να γίνει νόμος του κράτους, αλλά δεν θα ευδοκιμήσει διότι δεν έχει κοινωνική συναίνεση.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου: Ευρύτερη συμφωνία, όχι μόνο στην αλλαγή του άρθρου 16, αλλά και στο περιεχόμενό του

Νοκ άουτ έβγαλε κυβέρνηση, προεδρείο και υπαλλήλους της Βουλής με τα «καψόνια» της η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Χέρι-χέρι η ΝΔ με πρώην «Σπαρτιάτη» πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη, Βουλή, Τσίπρα,syriza, kasselaki, vouli, tsipra