ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα Τσίπρα «μαζί από Δευτέρα» και ο καβγάς για το «αληθινό» πρόγραμμα της ΝΔ

Το μήνυμα «θα είμαστε μαζί και από τη Δευτέρα» εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ομιλίας του στο Ηράκλειο, κάνοντας μια νύξη για την επόμενη μέρα»

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έναρξη της ομιλίας του διεμήνυσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται

ως το κλείσιμο της κάλπης αλλά και μετά, από την Δευτέρα: «μαζί θα δώσουμε μέχρι τη Κυριακή τη μάχη για να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της δικαιοσύνης, να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας για δίκαιη κοινωνία! Αλλά η υπόσχεση δεν τελειώνει μέχρι την Κυριακή. Μαζί θα είμαστε και τη Δευτέρα. Μαζί θα προχωρήσουμε για να σηκώσουμε ξανά την προοδευτική Παράταξη εκεί που της αξίζει». Αντιστοίχως στο κλείσιμο της ομιλίας του πρόσθεσε την εκτός κειμένου αναφορά: «Μαζί θα προχωρήσουμε στο μεγάλο αγώνα για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής Παράταξης του τόπου, μέχρι να γίνει η κυβέρνηση του τόπου! Μέχρι να γίνει κυβερνώσα ξανά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα λόγια έδωσε ένα στίγμα για το κεφάλαιο που ανοίγει από την Δευτέρα, την «ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης» (μένει να φανεί αν μιλά στενά για τον ΣΥΡΙΖΑ ή ευρύτερα) μέχρι να ξαναμπεί σε τροχιά εξουσίας και να ξαναγίνει κυβέρνηση, με τον ίδιο παρόντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την ψήφο των πολιτών για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπεί η διαμόρφωση ενός ασύδοτου και ανεξέλεγκτου καθεστώς με «ηγεμόνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη (παρέπεμψε δε ευθέως στον Ηγεμόνα του Μακιαβέλλι) και να μη δοθεί «λευκή επιταγή» σε αυτό το «καθεστώς». Σε αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε και τα μικρότερα προοδευτικά κόμματα ότι έχουν αποδεχτεί το σκηνικό ανισορροπίας του πολιτικού συστήματος, μιας «άρρωστης δημοκρατίας τύπου Όρμπαν» και ακόμα πως τα ίδια έκαναν χώρο στο Μητσοτάκη να περάσει, χωρίς αντιστάσεις κι έριξαν «νερό στο μύλο της Δεξιάς» με τη στάση τους στις προηγούμενες εκλογές και συγκεκριμένα την άρνηση για συνεργασία στο πλαίσιο της απλής αναλογικής και για τον μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνεχίζεται και τώρα.

«Καμία σχέση το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ με τις προεκλογικές εξαγγελίες»

Στο μεταξύ, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση της χθεσινής μέρας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που ξέσπασε μετά την παραδοχή Σκυλακάκη για την κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο επανέλαβε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε στις Βρυξέλλες: «Ό,τι και να μας λένε, όσα και να υπόσχονται, αυτό είναι το αληθινό τους πρόγραμμα. Και το αληθινό τους πρόγραμμα δεν έχει καμιά σχέση με όσα προεκλογικά και πλουσιοπάροχα εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης». Κοινώς, στο πρόγραμμα της ΝΔ «λένε πράγματα που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιήσουν και κρύβουν επιμελώς άλλα που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν».

Ειδικότερα, εξήγησε πως το πρόγραμμα αυτό

δεν προβλέπει αυξήσεις στον μέσο μισθό της τάξης του 25% αλλά πραγματική αύξηση στον μέσο μισθό μέχρι το τέλος της τετραετίας, σωρευτικά, μόλις 1,3%.δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα συρρικνωθεί κι άλλο το προσωπικό σε γιατρούς και νοσηλευτές.δεν προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά μειώσεις στο μισθολόγιο τους κατά 730 εκατομμύρια σε πραγματικούς όρους, μέχρι το τέλος της τετραετίας. Και η πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, είναι σωρευτικά στο 10%.Η κόντρα με αφορμή την παραδοχή Σκυλακάκη και η επιβεβαίωση

Χθες, την παραδοχή Σκυλακάκη πως δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες ανέδειξαν από νωρίς τόσο η Κουμουνδούρου και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου με ανακοινώσεις και δηλώσεις όσο και η Έφη Αχτσιόγλου, παραπέμποντας στα όσα είχε παρουσιάσει αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα της ΝΔ (5+ 1 αλήθειες).

Στην Κουμουνδούρου ουσιαστικά θεωρούν ότι ο Θόδωρος Σκυλακάκης, βασικό στέλεχος του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου, επιβεβαίωσε τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα ότι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι ακοστολόγητο και περιλαμβάνει μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς και στις δαπάνες για βασικές λειτουργίες του Δημοσίου, καθώς και πώς υπάρχει «κρυφή ατζέντα».

Απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ ο οποίος με ανακοίνωσή του παρέπεμψε σε σημεία του Μεσοπρόθεσμου για το κόστος των εξαγγελιών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε «αν αμφισβητεί αυτά που είπε ο κ. Σκυλακάκης, τότε να δηλώσει ο κ. Σκέρτσος ότι είναι προσωπικές του απόψεις και η ΝΔ να αποσύρει τον κ. Σκυλακάκη από τα ψηφοδέλτια της». «Αλλά δε θα το κάνουν», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί απλά είπε την αλήθεια. Αυτό δηλαδή που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν μήνα. Ότι σχεδόν καμία εξαγγελία της ΝΔ δεν είναι στο πρόγραμμα σταθερότητας και ότι προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών με ψέματα».

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: «Σε ανοδική πορεία το Μέρα25» – Αιχμές για ΚΚΕ και Πλεύση

ΝΔ: Έτοιμη για την τελευταία της μάχη απέναντι στα μικρότερα κόμματα της δεξιάς για άνετη αυτοδυναμία

Αχτσιόγλου για Μητσοτάκη: «Ψέμα ότι όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες του βρίσκονται στο πρόγραμμα σταθερότητας»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Δευτέρα,syriza, tsipra, deftera