Ταμίλα Κουλίεβα για τη ζωή της στη Σοβιετική Ένωση – «Πήρα σωστά πρότυπα από αυτό το καθεστώς» (Videos)

Για τα παιδικά της χρόνια στη Σοβιετική Ένωση μίλησε η Ταμίλα Κουλίεβα, επισημαίνοντας ότι είχε την ευκαιρία να μεγαλώσει με σωστά πρότυπα.

«Είμαι τυχερή γιατί πήρα πολλά πράγματα από αυτό το καθεστώς, όπως την παιδεία, τα πρότυπα της ισότητας, της ελευθερίας της γυναίκας και ό, τι αφορά τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Όλα αυτά τα πρότυπα υπήρχαν στην Πρώην Σοβιετική Ένωση» είπε και πρόσθεσε:

«Όταν ζεις σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς και βιώνεις τα πράγματα με έναν

συγκεκριμένο τρόπο, δεν ξέρεις πώς μπορεί να είναι διαφορετικά, λες ότι αυτό είναι. Η αυστηρότητα νομίζω ότι προέρχεται καθαρά από το σπίτι και από τους γονείς και από τον χαρακτήρα των γονιών, δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα των γονιών».

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης πολλά είναι αυτά που έχουν αλλάξει και στη χώρα μας, κάνοντας λόγο για μια νέα εποχή.

«Εκτίμησα αυτά που είχα όταν “άνοιξαν” τα πράγματα. Δεν είναι καλύτερα ή χειρότερα μετά, ήταν διαφορετικά. Διαφορετικά πρότυπα, αξίες και πράγματα τα οποία μεγαλώνεις και τα κουβαλάς μετά στην πορεία. Δεν περιγράφω κάτι ιδανικό, αλίμονο. Κάνουμε κριτική και πλέον όταν ξέρουμε τα πράγματα και μπορούμε να τα δούμε σε απόσταση – γιατί και η εποχή αλλάζει – δεν έχει σημασία αν μεγάλωσες στη Σοβιετική Ένωση ή στην Ελλάδα – γιατί και η Ελλάδα μετά από 40, 50 χρόνια είναι άλλη – η παγκοσμιοποίηση έκανε μεγάλη δουλειά. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ζούμε σε μια άλλη εποχή, μια ψηφιακή εποχή, μια εποχή που οι γενιές πλέον έχουν άλλα σημεία αναφοράς, δεν είναι τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, είναι ο Χάρι Πότερ, οπότε μιλάς διαφορετικά και πρέπει κάπου να βαδίζεις με την εποχή που βιώνεις, λέω εγώ» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Ταμίλα Κουλίεβα αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν θέλησε να υποδυθεί τη μετανάστρια σε κανένα ρόλο της.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω αβαντάζ την προφορά μου, αυτή την ιδιαιτερότητα που υπήρχε στην αρχή. Αυτό που προσπαθούσα είναι να έχω τη μελωδικότητα στην ομιλία μου που θα είναι οικεία στον θεατή γιατί είχα και μεγάλη αγωνία και άγχος το να μην με ταυτίσουν και να μην κάνω ρόλους μετανάστριας» είπε και πρόσθεσε:

«Το απέφευγα στην αρχή και δεν τους έχω κάνει αυτούς τους ρόλους. Τώρα δεν με πειράζει. Δεν ήθελα να με ταυτίσουν. Δεν με πειράζει να συναντάω τις ηρωίδες που είναι άλλης καταγωγής… Οι Ρώσοι μιλάνε καλά στην γραμματική αλλά όχι στην προφορά»

Διαβάστε επίσης:

Τριφύλλη κατά Νταλάρα: «Πολύ ντρέπομαι, ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του» (Video)

Τζέιμι Λι Κέρτις: Το κόσμημα με το ελληνικό στοιχείο που επέλεξε στα φετινά Όσκαρ (Photo)

Κάστρο, Τσάβες και τώρα Λούλα – Ο Όλιβερ Στόουν γύρισε ντοκιμαντέρ για τον Βραζιλιάνο πρόεδρο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταμίλα Κουλίεβα, Σοβιετική Ένωση – Πήρα, Videos,tamila koulieva, sovietiki enosi – pira, Videos