Τερίνα πατάτας με αυγά πασχαλινά

Cucina povera

 

Υλικά

600 γραμμάρια πατάτες

1 αυγό85 γραμμάρια τυρί τριμμένο140 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κυβάκιαΑλάτι, πιπέρι κατά βούλησηΛίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)4 αυγά βρασμένα σφιχτά καθαρισμένα από το τσόφλι τους

Εκτέλεση

Αφού ξεφλουδίσετε τις πατάτες και τις κόψετε σε κομμάτια, βράστε τις για 30 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά και πολτοποιήστε τις.

Βάλτε το αλάτι, το πιπέρι , το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε στο τέλος το τυρί και το ζαμπόν και συνεχίστε με ένα καλό ανακάτεμα.

Αλευροβουτυρώστε μια μακρόστενη

φόρμα για κέικ. Βάλτε το μισό μίγμα του πουρέ πατάτας και πιέστε το καλά ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στη φόρμα.

Τοποθετήστε τα βρασμένα αυγά σε μια σειρά το ένα πίσω από το άλλο στο κέντρο της φόρμας και καλύψτε τα κενά και ότι έχει απομείνει με το υπόλοιπο μίγμα του πουρέ.

Καλύψτε και την κορυφή και ισιώστε την με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήστε για 30 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε την τερίνα σαν συνοδευτικό.

Τερίνα πατάταςαυγά πασχαλινάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τερίνα,terina