Το ελληνικό Λονδίνο…

Το περασμένο τριήμερο βρέθηκα στο Λονδίνο για μια διπλή αποστολή: Να πάρω μέρος στο φεστιβάλ νεοελληνικού θεατρικού έργου και να παρουσιάσω ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο στους μαθητές ελληνικών σχολείων, με αφορμή το βιβλίο μου «Μια μέρα με τον Μότσαρτ», που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Όλα πήγαν κατ’ ευχήν το Σάββατο. Γεμάτο κόσμο το θέατρο στο κέντρο του Λονδίνου, υπέροχη παράσταση του «Κάτω Παρθενώνα» – ευχαριστώ Ηλία κι Αχιλλέα για

τις ερμηνείες –, μια οικοδέσποινα, η Αναστασία Ρεβή, που τα είχε φροντίσει όλα άψογα, παρόντες κι άλλοι τέσσερις συγγραφείς – Μηλιά, Φούτσιας, Κατσού και Δριμή – και οι οκτώ ώρες του μαραθωνίου νεοελληνικού έργου κύλισαν σαν νεράκι!

Τι είπα προλογίζοντας το έργο; Το αυτονόητο. «Είμαστε ευγνώμονες προς την ομάδα επιστημόνων Praxis, που αγαπάει το θέατρο και μας δίνει την ευκαιρία να βγούμε από τα σύνορα της Ελλάδας και να παρουσιάσουμε τις δημιουργίες μας σε μια ευρωπαϊκή ‘’μητρόπολη’’, όπως είναι το Λονδίνο. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν άλλοι, αυτοί που καθορίζουν τις τύχες του Πολιτισμού μας, που θα πρέπει επιτέλους να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στην εξωστρέφεια της Τέχνης του Θεάτρου και της Λογοτεχνίας μας».

Μπράβο στην ομάδα Praxis της Οξφόρδης για τη διοργάνωση, και το Hellenic Centre για τη φιλοξενία.

Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή, με γονείς και παιδιά και το βιβλίο μου «Μια μέρα με τον Μότσαρτ» να είναι η αφορμή ώστε οι μαθητές ελληνικών σχολείων του Λονδίνου να παίξουν πιάνο και φλάουτο – μπράβο Κατερίνα και Ισαβέλλα –, να ζωγραφίσουν παρτιτούρες, να ευχηθούν για τις γιορτές που έρχονται. Ευχαριστώ την Greek Library of London και το παιδικό της τμήμα, τις «ψυχές τους» Γιώτα Νάκου και Γεωργία Καραντώνα, τον εκδότη μου Διονύση Βαλεριάνο και τους γονείς των παιδιών για την αγάπη και τα καλά τους λόγια.

Όσο για τη Δευτέρα, η επίσκεψή μου στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της πόλης με τις τέσσερις «ηρωίδες» δασκάλες και τα 21 παιδάκια να τραγουδούν, μόνο συγκίνηση με γέμισε. Αλλά γι’ αυτό θα γράψω περισσότερα στο μέλλον.

Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ξαναπάω!

Διαβάστε επίσης:

Το Άλσος γίνεται «Κήπος του χειμώνα»

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά

Τζένιφερ Άνιστον: Έκανε δωρεά στο ίδρυμα του Μάθιου Πέρι – Ζήτησε το ίδιο από θαυμαστές του «Τσάντλερ»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο…,londino…