Το ντιμπέιτ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ένα πολύ ενδιαφέρον… ντιμπέιτ παίχτηκε το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το αν ο πρωθυπουργός θα ανέβαλλε για μετά τις ευρωεκλογές το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Το γεγονός ότι προκρίθηκε η επίσπευση φαίνεται να σχετίζεται κυρίως με την ανησυχία ότι η παρατεταμένη παρουσία του θέματος αυτού στην επικαιρότητα θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που ούτως ή άλλως αναμένεται ότι θα κάνει στην εικόνα της κυβέρνησης και της Ν.Δ.

Για το αν θα έπρεπε ή όχι να το προχωρήσει ο Μητσοτάκης δεν ετίθετο ζήτημα: από τη στιγμή που ήταν μια δική του εξαγγελία και

δέσμευση, δεν μπορούσε να μην γίνει. Θα φαινόταν όχι μόνο ανακόλουθος σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, το οποίο πάντα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τέτοια θέματα, αλλά και όμηρος μιας τάσης στο κόμμα, η οποία με τη σειρά της θα εμφανιζόταν προς τα έξω ικανή να εκβιάζει τον πρωθυπουργό και να του επιβάλλει τη θέλησή της. Με τέτοιους όρους, τετραετία δεν θα έβγαινε.

Από την άλλη, είναι αρκετοί αυτοί στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που εκτιμούν ότι τελικά οι αντιρρησίες όχι μόνο θα είναι λιγότεροι απ’ όσους προχείρως εκτιμάται από ΜΜΕ και αναλυτές, αλλά και ότι το κενό θα καλυφθεί από ψήφους των κομμάτων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, τα οποία δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση ούτε να ταυτιστούν με τους ακροδεξιούς και λαϊκοδεξιούς αντιρρησίες ούτε να χάσουν τα ερείσματά τους σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας.

Το αν οι υπολογισμοί αυτοί είναι ακριβείς ή θα υπάρξει ένα μεγάλο πατατράκ, το οποίο θα χρεώνει ο ένας στον άλλο, μένει απλώς να το δούμε. Προσεχώς στις οθόνες σας…

Διαβάστε επίσης:

Οι πρωταθλητές του ΠΑΣΟΚ στα social media

Μητσοτάκης: Στο Μουσείο της Ακρόπολης με την κόρη του και την πεθερά του

ΣΥΡΙΖΑ: Κοπή της πίτας από τον Κασσελάκη στην ΚΕ – Ποιος κέρδισε το φλουρί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το ντιμπέιτ για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια,