Τρεις ασκήσεις για τέλειους γλουτιαίους μέχρι το καλοκαίρι (Photos)

‘’Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, λέει το γνωμικό. Το καλοκαίρι είναι κοντά και αυτό σημαίνει πως για να έχουμε τέλειους και σμιλεμένους γλουτούς θα πρέπει να ξεκινήσουμε την προπόνηση.

Διατροφή, γονίδια, είδος και ένταση προπόνησης όλα παίζουν το ρόλο τους για να αποκτήσουμε καλοσχηματισμένο μείζον γλουτιαίο μυ, όπως λέγετε και στην ανατομία . αναμφισβήτητα ο πιο δυνατός μυς

στο σώμα, είναι ένα από τα πιο εμφανή σημεία του μυικού συστήματος, ενώ έτσι όπως είναι συνδεδεμένος έχει τη δύναμη να κρατάει τον κορμό σε όρθια θέση.

Ο μεγάλος γλουτιαίος επιτρέπει στο πόδι μας να εκτείνεται προς τα πίσω και επιτρέπει την προς τα έξω περιστροφή του μηριαίου οστού. Είναι αυτός ο βασικός μυς που συμμετέχει στην ποδηλασία, στο σχοινάκι, στα βαθιά καθίσματα ,στο ανέβασμα της σκάλας και στο τρέξιμο.

Δες παρακάτω μερικές ασκήσεις για να ξεκινήσεις στο σπίτι:

Squat

Ίσως ο βασιλιάς των ασκήσεων για πόδια και γλουτούς!

Bridge

Από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για γλουτούς και δικέφαλους μηριαίους. Για περισσότερη δυσκολία τοποθετήστε τα πόδια σας με «μύτες» έτσι ώστε η φτέρνα να βρίσκεται στον αέρα.

DonkeyKicks

Άλλη μια φοβερή άσκηση που θα γυμνάσει τέλεια τους γλουτούς αλλά και το πόδι. Θυμηθείτε να έχετε ενεργοποιημένους τους κοιλιακούς για περισσότερη σταθερότητα

Ξεκινήστε τις ασκήσεις από 20 επαναλήψεις των τριών σετ και θα δείτε σύντομα την αλλαγή!

Main Photo by Pixabay

Keywords
Τυχαία Θέματα