Τύχη βουνό! Ναυαγός σώθηκε μένοντας γαντζωμένος σε σημαδούρα επί δύο μέρες

Ένας ψαράς του οποίου αγνοείτο η τύχη αφότου έπεσε στη θάλασσα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, βρέθηκε σώος, καθώς κατάφερε να γαντζωθεί σε μία πλωτή σημαδούρα και να μείνει εκεί για δύο μέρες.

Ο 43χρονος Νταβίντ Σοάρες διασώθηκε από έναν άλλον ψαρά δύο μέρες αφότου η βάρκα του βρέθηκε να παρασύρεται ακυβέρνητη από τα ρεύματα του Ατλαντικού.

Fisherman who fell from boat survives by clinging to ocean buoy for two days https://t.co/V1XTh5jK7u

BBC News (World) (@BBCWorld) December 28, 2022

Ο Νταβίντ Σοάρες δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι γλίστρησε από τη βάρκα του καθώς ψάρευε ανοιχτά της Αταφόνα, στο βόρειο μέρος της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 25 Δεκεμβρίου.  Δεν είχε άλλη επιλογή από το να αρχίσει να κολυμπάει και ύστερα από τέσσερις ώρες είδε την πλωτή σημαδούρα στη μέση της θάλασσας. Κατάφερε να σκαρφαλώσει στη σημαδούρα και έμεινε γαντζωμένος περιμένοντας να περάσει κάποιο σκάφος για να τον σώσει.

«Τα πρώτα δέκα λεπτά ήταν πολύ δύσκολα γιατί ήθελα να επιστρέψω με κάθε κόστος στη βάρκα μου», είπε ο Σοάρες στο ειδησεογραφικό δίκτυο G1, προσθέτοντας ότι δεν τα κατάφερε γιατί  τα ρεύματα ήταν τόσο ισχυρά που παρέσυραν γρήγορα τη βάρκα μακριά του. Από την στιγμή που αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει μέχρι τη βάρκα έβγαλε το παντελόνι και το μπλουζάκι του για να μην έχει βάρος και άρχισε να κολυμπάει.

«Τα νερά ήταν κρύα και φυσούσε και αποφάσισα να αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί από το ρεύμα για να καταβάλω όσο γίνεται λιγότερο κόπο», είπε ο ψαράς.

Ύστερα από τέσσερις ώρες ο ναυαγός έφτασε στη σημαδούρα ανοιχτά του λιμανιού Άσου και σκαρφάλωσε με κόπο. «Νόμιζα ότι θα πέθαινα από το κρύο πριν φτάσει βοήθεια», πρόσθεσε. Τελικά ύστερα από δύο ημέρες ένας άλλος ψαράς, που βγήκε στα ανοιχτά ψάχνοντάς τον, τον εντόπισε. Υπέφερε από υποθερμία, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο ναυαγός πρόσθεσε ότι συγκινήθηκε πολύ όταν είδε τις αντιδράσεις των συγγενών και των φίλων του, επιστρέφοντας στο λιμάνι: «Έκλαιγαν όλοι μαζί», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» από τη Ρωσία στο ειρηνευτικό σχέδιο Ζελένσκι

Πούτιν, ο… Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η χειρονομία του Ρώσου προέδρου που θύμισε… Μέση Γη (photo)

Εξαιρετικά σπάνια Λαμποργκίνι σάπιζε για χρόνια σε γκαράζ εκατομμυριούχου – Πόσο αναμένεται να πωληθεί (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα