Βερολίνο: Μία δασκάλα νεκρή από την «τρελή» πορεία αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πλήθος – Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του δράστη (Photos/ Videos)

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι γερμανικές αρχές μετά το τραγικό συμβάν στο Βερολίνο με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρική λεωφόρο σκοτώνοντας μία δασκάλα και τραυματίζοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα, πέντε από τα οποία πολύ σοβαρά.

Sanitäter versorgen Verletzte am #Kurfürstendamm Ecke Rankestrasse in #Berlin. Ein Auto fuhr in die Menge, mindestens eine tote Person pic.twitter.com/pVR8pC2vns

Joachim Fahrun (@JoachimFahrun) June 8, 2022

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η δασκάλα βρισκόταν σε σχολική εκδρομή ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και μαθητές από την Έσση.

At least 30 people are injured after a car smashed into a crowd in Berlin https://t.co/mobdcmheuX

— LBC News (@LBCNews) June 8, 2022

Γερμανός αρμενικής καταγωγής ο οδηγός του οχήματος

Ο οδηγός, ένας 29χρονος Γερμανός αρμενικής καταγωγής, ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους και παραδόθηκε στην αστυνομία.

«Ο οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του, ένα ασημί Renault Clio, πάνω σε ομάδα πεζών στην οδό Tauentzien και κατόπιν στη βιτρίνα καταστήματος. Συνελήφθη από περαστικούς και παραδόθηκε στις αρχές», ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη ασαφές, εάν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ή για ατύχημα, «ενδεχομένως λόγω κάποιου αιφνίδιου προβλήματος υγείας» του οδηγού.

Derzeit gibt es einen größeren Einsatz in der #Tauenzienstraße.
Ein Mann soll in eine Menschengruppe gefahren sein. Ob es sich um einen Unfall handelt oder vorsätzliches Handeln, ist noch nicht bekannt. Einsatzkräfte halten den Mann, der gefahren sein, soll vor Ort fest.
^tsm

— Polizei Berlin (@polizeiberlin) June 8, 2022

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της στο Twitter, καλεί όποιον διαθέτει οπτικό υλικό από το συμβάν να το διαβιβάσει στις αρχές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ακόμη η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή δυστύχημα.

Το χρονικό του περιστατικού

Το περιστατικό σημειώθηκε σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους του δυτικού Βερολίνου, την «Tauentzienstrasse».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο, μάρκας Renault Clio, ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, έπεσε πάνω στο πλήθος, συνέχισε την πορεία του για ακόμη 200 μέτρα και κατέληξε στη βιτρίνα πολυκαταστήματος καλλυντικών.

Rettungskräfte versorgen Verletzte am #Kurfürstendamm in #Berlin pic.twitter.com/WpY153xHHq

— Joachim Fahrun (@JoachimFahrun) June 8, 2022



Ωστόσο, η συμπεριφορά του οδηγού προκαλεί εντύπωση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild», αφού ο οδηγός έπεσε στο πλήθος, έκανε πίσω και διένυσε απόσταση περίπου άλλων 200 μέτρων προτού πέσει με το Renault σε υποκατάστημα της αλυσίδας αρωματοπωλείων«Douglas».

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε αρχικά να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο, αλλά περαστικοί κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Vor Ort viel Polizei. Hubschrauber steht in der Luft. Gerade hat Gefangenentransport den Unfallort verlassen. @welt pic.twitter.com/LTWooH4iD8

Alexander Dinger (@AlexanderDinger) June 8, 2022



Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και σκέπασαν το κεφάλι του με μία κουβέρτα.

Πέφτοντας το Renault πάνω στον κόσμο στο πεζοδρόμιο, παρέσυρε καθίσματα και τραπέζια έξω από μια καφετέρια προτού σφηνωθεί, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, στη βιτρίνα υποκαταστήματος αλυσίδας αρωματοπωλείων, σχολιάζει το δημοσίευμα.

We think we have witnessed a terrorist attack here in Berlin we’re not sure there’s a lot of people dead bodies all over the place we’ve seen a car that came down the road and ended up in a storefront covering three city blocks it’s pretty horrific. #berlin pic.twitter.com/Xp1bkZBGt0

John Barrowman MBE (@JohnBarrowman) June 8, 2022



Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ έχει σπεύσει και ελικόπτερο για τη μεταφορά τραυματιών. Πάνω από 130 αστυνομικοί, ορισμένοι βαριά οπλισμένοι και περίπου 60 πυροσβέστες έχουν μεταβεί στο σημείο.

At least ten people injured after car 'ploughes into crowds' in Berlin https://t.co/umIfgW6ren pic.twitter.com/aoL0TLZWei

— The Sun (@TheSun) June 8, 2022



Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους οδηγούς οχημάτων να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί και η διέλευση αστικών λεωφορείων.

Ξύπνησαν μνήμες

Στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο του 2016 είχε πραγματοποιηθεί τρομοκρατική ενέργεια, με φορτηγό να πέφτει πάνω στο πλήθος που βρισκόταν σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, προκαλώντας τον θάνατο 13 ανθρώπων.

Τότε ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, είχε καταλάβει ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν σόου στη Σμύρνη Ερντογάν και Μπαχτσελί – Θα παρακολουθήσουν τουρκική άσκηση στο Αιγαίο

Σοκ στην Κύπρο: Περιέλουσε τρεις ανθρώπους με βενζίνη και τους έβαλε φωτιά – Νεκρός ο δράστης και ένας 79χρονος (Photos)

Τρόμος στο Βερολίνο: Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από την «τρελή» πορεία ΙΧ – «Ξύπνησαν» μνήμες του 2016 (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα