Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις

Την στρατηγική τους αλλά και τα πρόσωπα που θα αποτελούν τις παρατάξεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαράζουν τα πολιτικά κόμματα. 

Μετά τη ΔΕΘ και τις πολιτικές παρουσίες Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ανδρουλάκη θα γίνουν και οι πρώτες συζητήσεις κυρίως για τα χρίσματα αλλά και τα πρόσωπα. Το γεγονός ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι τεταμένη και η αντιπαράθεση σκληρή οδηγεί κορυφαία

στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ σε σκέψεις για τα πρόσωπα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός στη Νέα Δημοκρατία είναι αν θα αποσύρουν τη στήριξη τους διάφοροι αυτοδιοικητικοί που ναι μεν κατέβηκαν με «Δεξιό» δήμαρχο αλλά προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η σύγκρουση των δύο κομμάτων λόγω των παρακολουθήσεων, θεωρούν στη ΝΔ ότι θα φέρει μεγάλες διασπάσεις στις παρατάξεις. Όπως σημειώνουν άλλωστε «γαλάζια» στελέχη τότε τους ένωνε το «ΑντιΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο, ενώ τώρα αυτό δεν υπάρχει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την μεγάλη ήττα που υπέστησαν προσανατολίζονται περισσότερο σε ένα νέο άνοιγμα. Δηλαδή, να δωθεί στήριξη σε πρόσωπα που μπορεί να μην προέρχονται από την Αριστερά αλλά είναι πρόσωπα αποδοχής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΠΑΣΟΚου Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείουν να υπάρξει και ένα φλερτ προς το ΠΑΣΟΚ για κοινές υποψηφιότητες.

Στο ΠΑΣΟΚ βλέποντας την δημοσκοπική τους εικόνα να είναι διαφορετική και συνεχώς να ανεβαίνει – ή τουλάχιστον να μην πέφτει – θεωρούν ότι στις μεγάλες περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους θα πρέπει να κατεβάσουν υποψήφιους προερχόμενους από το κόμμα ή κοντά στο κόμμα. Ένας δήμος που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ είναι η Αθήνα αλλά και η Περιφέρεια Αττικής. Στο ΠΑΣΟΚ δε θέλουν απλώς να κάνουν καλή καταγραφή. Δεδομένο θεωρείται ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη στην Κρήτη.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν αρχές του χρόνου ή ακόμα και μέσα στην Άνοιξη. Βέβαια, ήδη υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν ανακοινώσει την κάθοδο τους, ενώ άλλοι πάλι βρίσκονται συνεχώς σε επαφές με τα πολιτικά κόμματα για να πάρουν στήριξη. Δύο – τρεις περιπτώσεις όπως μαθαίνουμε έχουν πέσει στο κενό.

Διαβάστε επίσης:

Επική ατάκα νεαρού σε Τσίπρα: «Αλέξη να θυμάσαι ότι στου λαού την καρδιά δεν χωράει δεξιά»

Νέα Δημοκρατία: Βουλευτής πρότεινε σε τηλεοπτικό σταθμό να γίνει παρουσιαστής εκπομπής

ΠΑΣΟΚ: Viral στο tik – tok ο Ανδρέας Παπανδρέου – Το βίντεο που σάρωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα